Вхід | Реєстрація

Українська митниця не пропускає благодійну допомогу для полтавських сиріт

Українська митниця не пропускає благодійну допомогу для полтавських сиріт

Німецькі футбольні вболівальники з Ганновера вирішили допомогти сиротам у Полтаві, де півроку тому грав їх Ганновер-96.

Тоді виникла ідея зібрати гроші на корисну справу в місті, а реалізувати все вдалося завдяки проведенню матчів Євро-2012 в Україну, куди вирушила численна німецька група підтримки.

«Ми хочемо показати й інший бік уболівальницької культури, продемонструвати, що є й свідомі футбольні фанати», - розповів член громадської палати Антон Райніш.

За його словами, німці зібрали близько 15 000 євро, а президент Ганновера суму подвоїв. На ці гроші було закуплено одяг, взуття, інвентар, оргтехніку і навіть солодощі. Частину гуманітарної допомоги німці привезли самостійно або купили в Україні (щоб зберегти гарантію на оргтехніку), а потім власним транспортом перевезли і передали інтернату № 2 у Полтаві. Однак більша частина вантажу - понад 700 кілограмів - уже два тижні знаходиться в Києві. Її не пропускає українська митниця.

«У цілому більше 500 осіб стали благодійниками, - розповіла один з ініціаторів акції Таня Біернс. - Багато підприємців продавали нам товари зі значними знижками, дізнавшись про наші наміри. Зараз ми вже готові оплатити всі збори, незважаючи на те, що це благодійна допомога - аби наш вантаж нарешті пропустили».

Уболівальники Ганновера сьогодні вирушають до Харкова, де відвідають гру своєї збірної, а потім будуть продовжувати боротися за те, щоб їхні подарунки все ж дійшли до адресата.


Автор: Євген БРИЖ, football.ua


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
13 червня 2012, 10:53 | Полтава | Суспільство
1. Держмитслужба / 13 червня 2012, 13:18
Київська регіональна митниця оформить вантаж, який німецькі вболівальники зібрали для Полтавського інтернату, як тільки його заявлять до митного оформлення.

Інформація, опублікована рядом інтернет-видань про те, що українська митниця вже 2 тижні не пропускає гуманітарний вантаж від німецьких фанів не відповідає дійсності.

Вантаж на адресу Полтавського інтернату надійшов в Україну менше тижня тому, 6 червня.

Якби не оперативна допомога митників та їх чуйне ставлення до гуманних вчинків, справа німецьких фанів могла закінчитись нічим.

Полтавський дитячий будинок, який вказано отримувачем вантажу, перевізник проінформував про надходження на його адресу міжнародного експрес-відправлення. Однак 8 червня дитячий будинок прийняв рішення про офіційну письмову відмову від зазначеного вантажу в силу юридич них формальностей та здійснення переадресації на іншу особу з метою спрощення процедури отримання.

Київською регіональною митницею було надано повну інформацію представнику відправника щодо можливих шляхів вирішення цього питання в правовому полі. Всі папери, необхідні для позитивного вирішення даного питання керівництво Київської регіональної митниці підписало ще вчора, 11 червня.

Станом на 20 годину, 12 червня, вищезазначений вантаж так і не було заявлено митному органу для проведення митних формальностей з метою випуску у вільний обіг.
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації