Вхід | Реєстрація

Чи варто бути занудою?

Нерідко доводиться чути на свою та колег по роботі адресу закиди у занудстві. Кажуть: «У вас, журналістів, у роті чорно. Ви будь-яку гарну справу спаплюжите, обіллєте грязюкою». І так далі, і тому подібне. А насправді все у нас гарно, весело і зелено.

Ну, у тому, що у нас, в Україні, все зелено, сумніватись не доводиться. Колись один чиновник розповідав: «Іноземці як до нас у Кобеляки приїжджають, то губляться, не знаючи, за що ж нас похвалити. І кажуть: «Як у вас зелено у містах і селах». До речі, слово «зелено» можна вжити і у переносному сенсі, зважаючи на шалений розгул корупції у всіх сферах суспільства.

От критикують «ЕХО» за те, що безпідставно, на думку частини читачів, згадуємо про корупцію та побори у школах. «Зануди ви, — кажуть. Що, не знаєте, яке фінансування освіти? Грошей же не вистачає на найнеобхідніше. А у вчителів, знаєте, яка зарплата? А вони ж душу в дітей вкладають». І пропонують заткнутися і мовчки спостерігати за розгулом примусової благодійсності практично у всіх навчальних закладах міста і району (але не у всіх — редакція), за тим, як деякі педагоги вже замовляють батьківським комітетам, які подарунки потрібно приносити на 1 вересня, останній дзвоник, 8 Березня, 23 лютого та День народження. Виявляється, вкладена у дитину душа має ціну — золотий ланцюжок, пилосос, мікрохвильова піч тощо. А квіти? Квіти то так, — для тих «отстойних» педагогів, які вчили дітей у радянські часи. Тоді вкладена душа дешевше коштувала. Кажете, зарплата мала? А раніше що, вчителям дуже багато платили? І якщо вже зовсім занудно, то будучи незадоволеним своєю зарплатою, можна знайти принаймні два варіанти вирішення цієї проблеми. Можна змінити роботу або страйкувати, вимагаючи збільшення оплати своєї праці. Ну, а щодо недостатнього фінансування освіти… Так красти не давайте. І почніть, нарешті, вибирати у владу тих, хто не крастиме.

І про тих, хто краде. Зараз, напевне, лише ліниві не говорять про те, скільки вкрали у нас під час підготовки до Євро-2012. Але й цього виявилось мало. Чомусь всі українські канали закодували сигнал або не показали матч за участю збірної України. Не заплатив — не подивишся. Так все ж і так вже вкрали — швидше б вдавились. А ось виступ Президента чи когось із його челяді — по всіх каналах і по кілька разів.

Ну й на закінчення без занудства. З літом вас, з перемогою збірної України. Як сказав поет «Ура, мы ломим, гнутся шведы!»


Автор: Ігор Філоненко


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
15 червня 2012, 09:41 | Полтавщина | Редакційна


1. водій / 15 червня 2012, 13:00
І почніть, нарешті, вибирати у владу тих, хто не крастиме.
а шо така єсть? чи одного разу була? чи ось ось зявиться у найближчі часи?

хохма і сльози, з вашими дитячими наївностями, без образи
2. KING / 15 червня 2012, 13:08
1. водій пише:
«а шо така єсть?»

А ви шукали? :) А хтось шукав? Чи як завжди - проголосували за тих, кого найбільше в телевізорі показали, отже за тих, у кого бабла найбільше, отже за тих, кому треба ще більше...
Чи може таки у нас хоч раз виграв не найрозпіарений із кандидатів?
3. водій / 15 червня 2012, 13:23
А ви шукали? :) А хтось шукав?
за "когось" не скажу, а сам не шукав. Чому не шукав? Бо розумію що така влада це не знахідка. Її можна лише створити, виховати самому. І коли суспільство переросте щоб це зрозуміти (це теоретично нажаль), тоді буде с точністю до навпкаи - люба влада буде відданою народу, а не своєму депозиту, а зрадницьку треба буде ще пошукати. Бо боятимуться!
4. водій / 15 червня 2012, 13:28
Така влада це єсть ми самі! А оті що у креслах, це лише наші представники - по ідеї. Тоб то перш ніж щось робити, в ідеалі, вони повинні звернутися до нас, і запитати - люди шановні, а чи хочете ви, як анйвища влада, щоб у вашому житті було ось так, чи ось так? І якщо люди сказали НІ, значит ні.

І глобальна біда у тому, що ми цього не розуміємо.
Влада в середині нас, її шукати не треба.
5. НАТА / 15 червня 2012, 21:47
По поводу зарплати вчителів - не така вона ,щоб жаліти їх , бо людей інших професій ,що працюють важче і по 8 годин і ніхто їм нічого не принесе море/про селян взагалі мовчу/.А тих ,хто душу вкладає батьки знають і на жаль їх зараз одиниці і от вони якраз дуже скромні ,бо люблять цю справу.А з приводу варіантів вибору , так вони їм не потрібні ,бо вибір вони роблять кожного року в комісіях по виборах і вибір як їм велять , а не по совісті і навіть не по нашому з вами вибору.
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації