Вхід | Реєстрація

Піротехніки досі обшукують бувший авіаційний полігон «Яреськи»

Піротехніки досі обшукують бувший авіаційний полігон «Яреськи»

Піротехніки продовжують роботу по очищенню території від боєприпасів на бувшому авіаційному полігоні «Яреськи».

22 травня на колишньому авіаційному полігоні «Яреськи», що знаходиться між Великобагачанським та Шишацьким районами Полтавської області працівники групи піротехнічних робіт Територіального управління  МНС України у Полтавській області приступили до виявлення та ліквідації вибухонебезпечних предметів. Територія полігону, яку необхідно обстежити піротехнікам складає близько 850 гектарів. Протягом минулого року групою піротехнічних робіто було обстежено близько 68 гектарів. Піротехнічна група працює згідно прийнятої обласної цільової соціальної програми протимінної діяльності, яка розрахована на 2011 - 2014 роки. Саме за цей час фахівці беруться повністю ліквідувати залишки боєприпасів, які залишилися тут із часів Радянського Союзу.

Піротехніки ретельно обстежують територію на глибину до двох метрів аби працівники лісового господарства змогли насаджувати на очищеній території молодий ліс.

15 червня на полігон завітав заступник голови Полтавської обласної державної адміністрації Борис Галушко.

Керівник Територіального управління МНС у Полтавській області наголосив, що фахівці, які приступили до роботи, мають величезний досвід виявлення та знешкодження боєприпасів не тільки по Полтавській області, а й на полігонах Новобогданівки Запорізької області та Лозової Харківської області.

Борис Галушко зазначив, що для служби МНС сьогодні найголовніше аби роботи по розмінуванню були проведені якісно та з дотриманням усіх правил безпеки. Піротехніки докладуть усіх зусиль аби максимально очистити цей полігон від усіх вибухонебезпечних предметів, і в найближчий час ця земля стане корисною для лісового господарства.

Серед мешканців Великобагачанського та Шишацького районів проведено велику роз’яснювальну роботу аби утримати їх від відвідування даної території. Також мешканців сіл попередили, що підрив знайдених боєприпасів буде здійснюватись кожної п’ятниці.

Працівники міліції та лісного господарства щоп’ятниці перекриваються та виставляють пости на лісових дорогах, що ведуть до полігону. Найбільший розліт осколків від виявлених снарядів може досягати понад півтора кілометра. Щоб зменшити радіус розльоту осколків та унеможливити загорання сухої трави внаслідок підриву піротехніки закладають вибухівку та засипають її землею.


Автор: ТУ МНС України у Полтавській області


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
18 червня 2012, 13:42 | В.Багачка | Надзвичайне
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації