Вхід | Реєстрація

У Кобеляках пройшов зліт юних туристів

У Кобеляках пройшов зліт юних туристів

У Кобеляках, у районі Заворскло, пройшов щорічний зліт юних туристів. Сотня дітей з району розбили свої намети в лісі поблизу річки.

Минулого тижня на лівому березі Ворскли, в районі Заворскло, зібралися сто юних туристів разом з керівниками на щорічні туристичні змагання. Протягом п’яти днів діти жили в наметах та харчувалися їжею, приготованою на вогнищі. Спортсмени вправлялися у в'язанні туристичних вузлів та демонстрували свою вправність на човнах.

У перший день відбулось офіційне відкриття зліту і дванадцяті районні змагання «Школа безпеки». Зі слів директора Кобеляцької районної станції юних туристів Володимира Яловеги, ці заходи проводяться з метою підготовки туристів до походів. Діти вчаться, як надати допомогу потерпілому при надзвичайній ситуації. Загалом, у змаганнях брали участь десять команд. Та найкращою виявилась команда Озірської загальноосвітньої школи. За ними учні Солошинської та Шенгурівської шкіл.

Протягом наступних двох днів проводились 47 районні змагання зі спортивного туризму, які організатори поділили на спортивну та конкурсну програму. Під час проведення першої ланки діти долали смуги перешкод, опановували техніку пішохідного туризму та орієнтувались на місцевості. Тут лідерами в старшій віковій групі стала озірська команда, а в середній — Бутенки-1. Під час конкурсної програми діти співали на туристську тематику, танцювали та представляли свою команду. Також вони змагалися у в’язанні туристичних вузлів. Найкращою стала команда навчально-виховного комплексу № 1 у старшій віковій групі, а в середній — команда села Василівка.

Протягом останніх двох днів проходили 17 відкриті районні змагання з водного туризму. Зі слів Володимира Яловеги, в них брали участь не лише команди зі шкіл району, а й туристи з Комсомольська.
До програми змагань були включені такі види: коротка дистанція на катамаранах та довга дистанція на байдарках. Перше місце здобула команда Солошинської школи.

Загалом, за кожен вид змагань дітей нагороджували грамотами. І після підведення підсумків та відзначення переможців, змагання офіційно закрили. А діти, відпочилі, радісні та оздоровлені, повернулися додому набиратись сил для змагань, які неодмінно відбудуться наступного року.


Автор: Дарія СТАРОСТІНА, «ЕХО з регіону»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
21 червня 2012, 17:27 | Кобеляки | Спорт і здоров'я
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації