Вхід | Реєстрація

Спирт чи спірт?

Вельми цікаво спостерігати, як в українських засобах масової агітації та пропаганди, тих, що або прямо належать владі, або підконтрольні її представникам, пробують пояснити дурнуватому, на їх думку, електорату успішність та продуктивність дій нинішніх владоможців. Якийсь міфічний ВВП у нас росте, як білий гриб після дощу, й інфляція плавно перетворюється в дефляцію, тобто ціни в Україні невпинно знижуються. Тобто, на словах і в урядових документах все у нас О'кей. Ростимо ж ми, гей! А тут ще й парламентарі мови нацменшин (читай — російську) неабияк підтримали. Закон про мови ще й своєї сили не набрав, а депутати-регіонали вже рапортують своїм виборцям, як бадьоро обіцянки-цяцянки виконують.

Та ось автор цієї статті належить до тієї категорії свідомих чи несвідомих виборців, котрі звикли більше довіряти власному практичному досвіду та власним же, нехай і суб’єктивним, відчуттям, а не засобам агітації та пропаганди. Візьму для прикладу один невеличкий життєвий момент. Чиновники та їх ЗМІ завзято рапортують про успішність реформ у галузі медицини. Виявляється і ліків у нас валом, і «швидка» до всіх миттєво приїжджає. А як не приїжджає, чи медикаментів комусь не вистачає, то тяжкі наслідки керування Ющенка з Тимошенко даються взнаки. Це — слова. А ось факти. У 2010 році автор цих рядків вперше перебував на лікуванні в ендокринологічному відділенні Полтавської обласної лікарні. Тоді хворим кололи виключно той інсулін, що видавали в лікарні. У 2011-ому інсулін потрібно було мати власний. А в 2012 році вже й спирт доводиться купляти самому. І така ситуація не лише в Полтаві. Вона аналогічна тому, що відбувається в Кобеляках, Санжарах, Царичанці.

От купляю я той спирт і думаю: «А де ж, блін, (хоча потрібно казати грубіше) оте покращення? Де гори ліків, які чекають на хворих, і в чому ж глибинний сенс реформ медицини та всього іншого?» Як на мене, так отой сенс заключається виключно у зменшенні витрат на соціальний захист населення. І яка ж мені, знову ж, блін, різниця «спирт» чи «спірт» я буду купляти чи покупать за власні гроші, тим більше, немає різниці, на якій мові мене дурять.


Автор: Ігор Філоненко


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
22 червня 2012, 10:14 | Полтавщина | Редакційна
1. водій / 22 червня 2012, 11:48
дурнуватому, на їх думку, електорату
Не на їх думку, а по факту. Якби це була лише їх думка, а не факт, то все було б інакше. В тому числі і у селі кобеляки.
2. Коха / 22 червня 2012, 16:32
Самі винні, що так живемо...
3. koriolan / 22 червня 2012, 17:38
Статейка гордо именуется редакционной, но сила ее воздействия на читателей сродни укусу беззубого.
Вяло, неоднократно пережевано и слишком эзопно.
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації