Вхід | Реєстрація

У Лубнах запровадять нові напрямки роботи з молоддю

У Лубнах запровадять нові напрямки роботи з молоддю

 

21 червня  2012 року в приміщенні Лубенської міської ради Полтавська обласна молодіжна громадська організація «Твій Світ» за участі відділу  в справах сім’ї та молоді виконавчого комітету Лубенської міської ради провела брифінг на тему: «Здобутки реалізації  державної молодіжної політики в місті та перспективи підтримки молодіжних ініціатив».

Як поінформував на брифінгу голова громадської організації «Твій Світ» Олександр Чепур, 18 червня розпочато впровадження нових за тематикою та змістом напрямків роботи з молоддю в місті Лубни.

Він повідомив, що таке рішення зумовлено вимогам часу та потребами самої молоді. За його словами, реальні проблеми молоді міста залишаються поза увагою більшості осіб, причетних до їх вирішення. Але і сама молодь не менш відповідальна за те, щоб активізуватись, заявити про свою стурбованість з тієї чи іншої проблеми, самоорганізуватись, щоб змінити ситуацію в своєму середовищі.

Отже, розпочинається робота в напрямку правової освіти молоді та формування толерантного середовища, запобігання дискримінації як такої, та підвищення рівня обізнаності учнів шкіл і студентської молоді, пов’язаних з толерантністю і рівноправ’ям, як головними цінностями демократичного суспільства.

Також буде посилена робота в напрямку сприяння самоорганізації молоді, підтримки різнобічних ініціатив, особливо в сфері шкільного та студентського самоврядування, розвитку молодої громадської журналістики та покращення медіа – грамотності. Розвитку здобуде виборча освіта молоді, міжрегіональні та міжнародні обміни досвідом. Проводитимуться різноманітні заходи, які  визначать подальший розвиток молодіжного руху в місті.

Окрім того Олександр Чепур заявив, що більшість питань, які справді турбують молодь міста виявлено завдяки серії тренінгів, які проводились напередодні цієї події. Учасниками тренінгів були працівники і волонтери громадської організації «Твій Світ», активна з числа школярів та студентів молодь. Вони запевнили журналістів, що об'єктивними потребами молоді є встановлення гармонійних відносин з однолітками, якісні умови харчування в студентських їдальнях, благоустрій зон відпочинку міста.

Тренінг – це ефективна форма навчання, під час якого учасники успішно вирішують особисті проблеми у відносинах з оточуючими, вчаться бути максимально неупередженими , використовувати можливості, залучати для своєї діяльності фінансування, отримують навички планування та створення власних проектів, довідуються про особливості діяльності громадських організацій.

Як зазначила начальник відділу в справах сім’ї та молоді виконавчого комітету Лубенської міської ради Світлана Скиба, участь у розвитку подібних ініціатив відображає консолідоване бачення того шляху, яким має йти влада, аби молодь і суспільство стало нашим союзником та постійним учасником широкого діалогу з найбільш гострих питань молодіжної політики. Наприкінці брифінгу організатори і учасники відповіли на запитання представників місцевих ЗМІ.

Довідково: В рамках проекту «Простір толерантності», що підтримується Корпусом мира США в Україні, встановлено соціальну рекламу в місті та відбувалися тренінгові заняття до Дня молоді.


Автор: Олександр Чепур


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
22 червня 2012, 10:43 | Лубни |
1. водій / 24 червня 2012, 21:21
а хто отій грудастенькій дівчині зуб вибив? хоть їдь та шукай.. сподіваюсь у неї є защитник який дав відсіч
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації