Вхід | Реєстрація

«На хріна їх стільки?!»

19-го червня у Новосанжарській райдержадміністрації відбулася нарада, на якій говорили про взаємодію з правоохоронними та контролюючими органами.
Президент України Віктор Янукович підняв це питання на засіданні Ради регіонів. Потім на рівні області його обговорювали на нараді у губернатора. І тепер вирішили довести його до керівників та представників контролюючих органів на місцевому рівні.
На самому початку наради голова райдержадміністрації Сергій Шовкопляс розповів про суть питання. Президент України на тій-таки Раді звернувся до представників правоохоронних і контролюючих органів з проханням зменшити тиск на бізнес, органи місцевого самоврядування. Адже підприємці, потрапляючи під прес перевіряючих органів, часто змушені закривати свій бізнес.
Проблема ця є актуальною і для Новосанжарського району. У цьому присутніх запевнив прокурор району Віктор Каралаш.
— По області у нас нараховується близько 40 контролюючих органів, — приголомшив цифрою Віктор Миколайович, — у районі їх кількість скоротилася, але і в нас таких органів близько десяти. Можливо, саме через це щороку у нас більше підприємців знімається з реєстрації, ніж реєструється. Тому обурення Президента є цілком обґрунтованим. Але з іншого боку — ми нікому не дозволимо порушувати закон. І ніхто не зможе прикритися терміном «втручання у бізнес» і проводити якусь незаконну діяльність.
Старший оперуповноважений СБУ Ігор Костевич, вийшовши на трибуну, зауважив, що його структура надзвичайного тиску на ті-таки органи місцевого самоврядування не чинить.
— У цьому році наші перевірки практично звелися до нуля, — запевнив він. — Ми налаштовані більше попереджувати, ніж притягувати когось до відповідальності.
Після виступів представників правоохоронних органів Сергій Шовкопляс запропонував присутнім на зустрічі сільським головам та керівникам задавати питання. Щоб, можливо, вирішити якісь проблеми просто на нараді.
У залі одразу піднявся зі свого місця директор ПСП «Нагода» Микола Німець. Він розповів, що працівники відділення ДАІ оштрафували його тракториста, коли той на тракторі з культиватором у Крутій Балці переїздив із поля на поле.
— Я розумію, що по букві закону він може і порушив правила, але чи варто у даній ситуації складати протокол, коли все одно всі з поля на поле переїжджають?
Начальник відділення ДАІ Вадим Осаулко, відповідаючи на питання, пояснив, що рухаючись із культиватором проїжджою частиною, трактор перекривав дорогу іншим транспортним засобам. Тому підстави зупинити його і скласти протокол у інспекторів були цілком законні.
Зачепивши цю тему, учасники наради почали обмінюватись думками про те, у чому ж має полягати зменшення тиску у конкретній ситуації. Чи може, приміром, інспектор ДАІ закрити очі на незначне порушення і обмежитись попередженням, а не складати протокол? Сергій Шовкопляс резюмував: у принципі, може. Якщо є нормальний діалог між гілками влади, правоохоронними та контролюючими органами. Адже практично завжди є вибір: вчинити згідно букви закону або підійти до конкретного питання суто по-людському.
Цю ж думку підтримав і перший заступник губернатора Віктор Животенко, який підсумовував усе сказане і почуте на нараді.
— Якщо ми при кожній ситуації будемо читати, що говорить параграф такий-то, то куди докотиться країна? — запитав він. — Сьогодні ти на посаді, при погонах, маєш право оштрафувати чи скласти протокол. Але ж завтра посади закінчуються! І про це треба пам’ятати. У чому повинен послаблюватися тиск цих контролюючих органів? Багато хто зараз говорить: нехай не проводять перевірок, нехай не копають. Не треба їм забороняти перевіряти — це їхня робота. Просто нехай адекватно реагують. І знаходять спільну мову з усіма, з ким працюють. Пам’ятаючи про завтрашній день.
А от у директора агроформування «Елеватор «Чиста криниця» Миколи Харченка думка з приводу контролюючих органів була простою і зрозумілою.
— Скажіть мені, будь ласка, на хріна їх стільки?! — емоційно поцікавився він у членів президії. — Вони ж тільки заважають працювати! Я розумію, що там люди, що вони, як і усі, жити хочуть. Але ж так же не можна! У мене один хлопець у селі півтора роки не міг розпочати будівництво, поки пройшов через усі оті контролюючі. Тому поки ми їх не знищимо, нічого так і не зміниться!


Автор: Володимир ПАРШЕВЛЮК, «ЕХО з регіону»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
22 червня 2012, 12:38 | Нові Cанжари | Політика
1. дед / 24 червня 2012, 20:53
Правильно сказав Харченко.
2. ясен / 25 серпня 2012, 00:11
100 відсотків вірно
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації