Вхід | Реєстрація

Штрафні санкції за безоблікове використання води значно зросли

Штрафні санкції за безоблікове використання води значно зросли

З початком літа багато кобелячан почали скаржитись на якість водопостачання в місті. Минулого тижня декілька днів вода в більшості жителів Кобеляк взагалі була відключена. Ми попрохали роз’яснити директора «Водоканалу» Івана Дяченка з чим це пов’язано.

Іван Іванович розповів, що проблеми з водопостачанням минулого тижня були пов’язані з тим, що дві свердловини одночасно вийшли з ладу.

— За раз згоріли два насоси, — каже Дяченко. — У нас завжди є один про запас. Тому його замінили, а за іншим поїхали до Полтави. Вже на завтра, на п’яту ранку (15 червня — ред.), замовлено кран і бригаду, котра замінить насоси.

Іван Дяченко назвав досить актуальною проблемою полив городів водопровідною водою. З його слів, більшість кобелячан на початку літа нераціонально використовують воду, поливаючи нею свої земельні ділянки.

— Люди, котрі живуть у нижній частині міста, не розуміють, що коли вони відкручують у себе вдома кран, у верхній мешканці залишаються без води. Хоча вода, яка тече з крану, не годиться для поливу городів. Хоч би тим, що вона не насичена киснем.

Директор «Водоканалу» повідомив, що за полив своїх городів водопровідною водою вже почали складати акти. Штрафні санкції, у порівнянні з минулим роком, значно підвищились. Адже тарифи на воду також зросли. Сьогодні фінансове стягнення за безоблікове використання води складає мінімум 4 тисячі 200 гривень. За полив городів без обліку лічильника в будинку — також 4 тисячі 200 гривень. З лічильником — 200 гривень за один день поливу.

— Частіше ми складаємо акти на крадіїв води, коли лічильник у них знаходиться в будинку, а перед ним роблять «гусак». Лічильник стоїть, не обліковуючи кількість використаної води, а з «гусака» поливають, — каже Іван Іванович. — Кожного дня комісія у складі п’яти чоловік виявляє мінімум двох крадіїв. Буває, навіть, чотири-п’ять. На одного кобелячанина вже складено акт за полив городів.

Директора «Водоканалу» та представників комісії часто дивує позиція порушників.

— Люди відносяться до води дуже халатно і, навіть, часто не каються за свій вчинок. Мовляв, що тут такого? Це ж вода! Тільки вони не замислюються над тим, що коли людині відключити воду, вона ні їсти не зможе зварити, ні вмитися. Для прикладу, зараз немає води вже декілька днів. То у «Водоканалі» телефон «червоний». Усі цікавляться, коли з’явиться вода і чому вона відсутня.

Зі слів директора «Водоканалу», за рахунок штрафних санкцій значно збільшились доходи підприємства. А найбільшими проблемами, з якими зтикається підприємство, котре він очолює, це, в основному, і є поливи городів та крадії води.


Автор: Дарія СТАРОСТІНА, «ЕХО з регіону»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
23 червня 2012, 11:26 | Кобеляки | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації