Вхід | Реєстрація

Полтавщино, мій рідний краю, моя вишнева сторона!

Полтавщино, мій рідний краю, моя вишнева сторона!

30 червня за багаторічною доброю традицією в Кременчуцькій виховній колонії відбувся ХХІ фестиваль самодіяльної художньої творчості засуджених «Червона калина». Тематика цьогорічного фестивалю керівництвом Державної пенітенціарної служби обрана досить вдало, отже  Рідний край – це та земля, де ми народилися і живемо, де живуть наші батьки, де жили наші предки. Полтавську область з давніх-давен звуть духовною колискою України, адже весь світ знає її, насамперед, як землю, що дала людству невтомних трударів, хоробрих воїнів, геніальних вчених, талановитих митців, діяльність яких вплинула на розвиток суспільства та світової цивілізації.

Цього року установа з гордістю прийняла естафету від вихованців Курязької виховної колонії.

У заході взяли участь начальник територіального управління в Полтавській області Микола Ісаєв, старший інспектор відділу організації діяльності виховних колоній, загальноосвітнього та професійно-технічного навчання засуджених Державної пенітенціарної служби Ярослав Горбаченко, представники обласної та міської влади,  громадських, державних, релігійних організацій області та міста Кременчука, керівництво установ виконання покарань Полтавської області, органи прокуратури, батьки та рідні вихованців. Почесних гостей привітали короваєм, останні найсердечнішими вітаннями і побажаннями звернулися до юнаків, батьків та присутніх в залі. Щирі  слова пролунали з вуст Миколи Ісаєва «В цей святковий день зичу вам міцного здоров’я, щастя, родинного добробуту, душевної рівноваги та впевненості в майбутньому. Бажаю, щоб ваша важлива праця на благо рідного Краю  та українського народу завжди була плідною та натхненою і дарувала вам лише радість та задоволення», побажав всім вихованцям бути стійкими і наполегливими, ніколи не впадати у відчай і завжди досягати поставленої мети.

Полтавщино! Скільки глибини у цьому слові… Це золото безмежних полів, бездонна синь зачарованих небес. Це безмежні степи і ліси, зелені долини і луки, чисте повітря і джерельна вода – не перелічити всіх багатств, якими так щедро одарила природа Полтавський край!  

Концертна програма та номери художньої самодіяльності, підготовлені вихованцями, співробітниками установи та їх дітьми,  були присвячені Полтавщині та рідному місту Кременчуку. Скільки ніжних поетичних слів придумали люди, щоб висловити гарячу любов до краю, де народилися й живуть! Зі сцени лунали пісні, вірші, у динамічних танках та сценках вихованці проявляли свою любов до рідної землі. Полтавський край здавна відомий талантами. З чистої криниці народних, обрядових, сімейно-побутових, чумацьких, козацьких пісень про кохання черпала натхнення легендарна піснетворка і співачка Маруся Чурай. З Полтавою і Полтавщиною пов’язане життя і діяльність багатьох митців, музикантів, етнографів, як тих, хто тут народився, так і тих ,кого життєва і творча доля привела в наш край. Вихованці згадали чарівника української пісні, талановитого композитора та земляка Миколу Лисенка, відомого світові композитора Ісаака Дунаєвського, Платона Майбороду та Олександра Білаша, письменників Миколу Гоголя, Івана Котляревського, Бориса Олійника, філософа Григорія Сковороду, гумористів Олександра Ковінька та Остапа Вишню. А як було не згадати та не побувати разом на відомому в усьому світі Сорочинському ярмарку, найбільшому і найгаласливішому в усьому світі!      

В присутності товаришів та батьків в святковій обстановці  вихованці отримали найважливіший документ в своєму житті з рук працівників паспортного столу. Начальник Кременчуцької виховної колонії Юрій Величко подякував юнакам за свято, яке вони подарували гостям та зазначив, що Полтавщина була і залишається в кожному серці наймилішою та найкращою країною.

Естафета Червоної колонії рушила з Полтавської землі, крокуючи до Самбірської виховної колонії на Львівщину.


Автор: Олена УДОВИЦЬКА, начальник сектору по роботі з особовим складом Кременчуцької виховної колонії


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
1. Настя / 22 січня 2013, 19:55
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації