Вхід | Реєстрація

Сквер Богдана Хмельницького перетвориться на казкове містечко

Сквер Богдана Хмельницького перетвориться на казкове містечко

Принаймні поступові кроки до цього вже робляться. За короткий проміжок часу в сквері вже з’явилися гноми, собака, кішка, орел та каченя.

Як тільки біля входу в сквер Богдана Хмельницького з’явилися нові казкові персонажі, більшість кобелячан, що проходили поблизу, почали цікавитися та фотографуватися з ними. У соціальних мережах вже можна побачити ці фото.

Усі фігури для місцевого скверу виготовляє один майстер — Олександр Сабадир. Минулого тижня, на День Конституції, він разом з Артемом Письмаком встановили там трьох гномів. Найближчим часом до цих фігур приєднаються ще чотири гноми та Білосніжка. Майстер поділився своїм задумом, що в майбутньому хоче виготовити хатинку Баби Яги на курячих ніжках.

Одна фігура коштує місту від 500 до 1100 гривень. Ціна залежить від складності роботи та використаних матеріалів.

Як повідомили нам у міській раді, в їхніх планах зробити з скверу казкове містечко. Зараз всі фігури розміщені в хаотичному порядку. Та на майбутнє там планують висадити ще більше дерев, поставити лавки, ліхтарі та урни. А територію від Кобеляцького відділу освіти до колишнього кафе «Молодіжне» викласти плиткою. Міську владу тішить те, що новостворені казкові фігури не руйнують та не пошкоджують. Адже коли в сквері з’явились перші дерев’яні лавки з козаками, то наступного дня одному з них відламали вуса. Зараз ця тенденція, на щастя, не спостерігається.


Автор: Дарія СТАРОСТІНА, «ЕХО з регіону»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
4 липня 2012, 13:40 | Кобеляки | Цікаве
1. Анонім / 5 липня 2012, 11:27
Чого в Нових Санжарах статуя коштує 2500, а в Кобеляках 500?
2. Місцевий / 5 липня 2012, 14:42
Так може їх в Санжарах із білого мармуру ставлять?
Як он у Полтаві у сквері Гоголя, вхекали більше мільйона і в результаті люди тільки сміються з того убожества.
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації