Вхід | Реєстрація

На місцевих клумбах з’явилися нові квіти

На місцевих клумбах з’явилися нові квіти

З початку травня і до кінця червня на міських клумбах висаджували нові квіти. До цієї роботи залучили навіть флористів з Харкова.

Загалом, орієнтовна площа всіх клумб у місті, які обслуговуються, близько 140 квадратних метрів. На цих квітниках у 2012 році було посаджено більше п’яти тисяч квітів. Серед них шавлії, петунії, чорнобривці та ценерарії.

Минулого тижня для облаштування квітника біля дошки Пошани було залучено навіть флористів з Харкова, а саме приватне підприємство «Татіс». Загалом, для цього було придбано 1500 квітів, на що з міського бюджету було витрачено 6 тисяч гривень. Орієнтовна вартість однієї квітки складає 4 гривні. Робота харківських фахівців коштувала місту 8 тисяч гривень.

Зі слів Сергія Галушко, міська влада вже третій рік поспіль займається облаштуванням кобеляцьких квітників. Та цього року в місті висаджена найбільша кількість саджанців.

Зі слів секретаря міськради сьогодні існує реальна проблема в догляді за клумбами. Адже спеціалізованого підприємства, як це має бути, в місті немає. Всі ці обов’язки покладаються на працівників місцевих комунальних підприємств.

— Допомагають нам і міська сервісна служба, і «Водоканал», і дитсадки, — каже Сергій Станіславович. — Дуже сподіваюся, що всі кобелячани візьмуть активну участь у поливі квітів. Адже ми ще не доросли до того рівня, аби відвести спеціальну службу, яка б займалася зеленими насадженнями. Та ми поступово до цього йдемо.

Як приклад, для зменшення залучення кількості людей, міська влада планує спростити питання поливу. А саме, встановити два поливні крани в центрі міста. Це суттєво спростить роботу, адже не потрібно буде пристосовуватись до погоди, чи винаймати спеціальну техніку.

Зі слів секретаря міськради не менш важливою проблемою є крадіжки квітів з квітників. У червні, для прикладу, після першого ж дощу близько 30 саджанців украли. Навіть біля дошки Пошани, яку засадили квітами минулого тижня, шість саджанців уже також устигли вирвати.

Зі слів Сергія Галушко, міська влада звернулася до керівництва райвідділу міліції і крадіїв буде розпізнано по відеокамері, яка охоплює ділянку квітника.

— Відео ми оприлюднимо, — каже секретар міськради, — адже ми стараємося і саджаємо квіти, а хтось — їх нищить. Ну і звісно ж, змусимо крадія повністю відновити квітник.


Автор: Дарія СТАРОСТІНА, «ЕХО з регіону»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
7 липня 2012, 11:33 | Кобеляки | Цікаве
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації