Вхід | Реєстрація

У селі Драбинівка встановили пам’ятник воїну-афганцю

У селі Драбинівка встановили пам’ятник воїну-афганцю

Кошти на встановлення обеліска на могилі воїна-інтернаціоналіста надав Олексій Лелюк, який у Нових Санжарах під час зустрічі з афганцями пообіцяв допомогти і вирішити це питання.

Григорій Соколенко був одним з перших, кого у 1979-му відправили із Новосанжарського району на війну в Афганістані. За свою службу він отримав високі нагороди:  медалі «За відвагу» та «За бойові заслуги». Після виконання інтернаціонального обов’язку повернувся до мирного життя. З 1998 року проживав у Драбинівці разом із матір’ю. У жовтні 2011-го раптово помер і був похоронений на місцевому кладовищі. Про те, що на могилі Григорія Соколенка потрібно встановити пам’ятник, воїни-афганці говорили під час зустрічі з нагоди виведення військ з Афганістану. Але тоді вирішити питання не вдалося — не було коштів.

Тому під час зустрічі у Нових Санжарах із головою Держкомрезерву Олексієм Лелюком воїни-інтернаціоналісти звернулися до нього із проханням допомогти. Той обіцяв вирішити це питання.

22-го червня у Драбинівці на могилі Григорія Соколенка зібралися його бойові побратими — воїни-афганці на чолі з головою районної організації воїнів-інтернаціоналістів Михайлом Коркішком. До їх приїзду пам’ятник на могилі вже був встановлений. Справа на плиті була зображена бойова нагорода, зліва край пам’ятника був відколотий, як після вибуху. Афганцям пам’ятник сподобався. Як і рідним Григорія Соколенка, які прийшли, щоб подякувати Олексію Лелюку за встановлення обеліска. Сам голова Держкомрезерву на відкриття не приїхав, але натомість його представляв депутат обласної ради Григорій Перерва, який був помічником Лелюка під час депутатства того у Верховній Раді. Від імені усіх родичів і Олексію Лелюку, і Григорію Перерві подякував Геннадій Куліш. Присутні воїни-інтернаціоналісти також приєдналися до цих слів подяки і нагадали Григорію Перерві про обіцянку Олексія Лелюка допомогти зі встановленням у Нових Санжарах пам’ятника бойовій машині піхоти. Утім, незабаром вони мали змогу нагадати про це особисто  Олексію Лелюку, зателефонувавши на мобільний. Один з афганців поспілкувався з ним, подякував за пам’ятник побратимові у Драбинівці. І попрохав, щоб БМП у Нових Санжарах встановили там, де прохають афганці. Олексій Лелюк пообіцяв проконтролювати, щоб саме так і було.

Нагадаємо, що у Нових Санжарах планують встановити пам’ятник БМП — бойовій машині піхоти, яку активно використовував Радянський Союзу під час війни у Афганістані. Воїни-інтернаціоналісти хочуть, щоб встановили її неподалік від пам’ятного знаку, який розташований на вході до Парку Перемоги.


Автор: Володимир ПАРШЕВЛЮК, «ЕХО з регіону»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації