Вхід | Реєстрація

На Чутівщині викрито підпільну сировальню

На Чутівщині викрито підпільну сировальню

6-го липня, працівники відділу ветеринарної міліції спільно із працівниками Управління ветеринарної медицини Чутівського району виявили підпільний цех по переробці та виготовленню молочної продукції, а саме - сиру «Сулугуні».

Дане підприємство переобладнано приватним підприємцем з приміщення колишнього колгоспного молочного блоку. Робота цеху відбувалася без будь-яких дозвільних документів.

Цех складався із зони приймання молока, зони закваски, зони виготовлення та коптіння.

Зона приймання молока знаходилася в антисанітарному стані – підлога та стіни обкладені брудним кахлем. На підлозі бруд, сміття та залишки паперу. В зоні закваски знаходилася ванна, яка була вкрита корозією. В ній знаходилося 1120 літрів молока, на яке були відсутні супровідні документи про походження. Крім цього, цех став домівкою ще й для бродячих котів, які сходилися сюди з усіх куточків села.

В зоні виготовлення на столах міліціонери виявили сир «Сулугуні» загальною вагою 116 кг, який перебував ще в сирому вигляді.

Коптильна зона розміщена у відокремленому пристосованому приміщенні під накриттям. Приміщення забруднене недопалками та пачками з під сигарет, а також фекаліями тварин. В даному приміщенні знаходився коптильний контейнер, який закопчений та засмічений обгорілими рештками сиру.

Показники якості сировини та готової продукції на підпільному виробництві ніхто не визначав. Працівники цеху не дотримувалися санітарних та ветеринарних норм, так як підприємець не дуже акцентував на цьому увагу.

За виявлені порушення на горе-сировара за ознаками статті 107 Кодексу України про адміністративні правопорушення (порушення правил ветеринарно-санітарних вимог) складено адмінпротоколи та вручено припис.

В подальшому вилучену продукцію – 1120 літрів молока злито до каналізаційної ями, а сир (сирий) «Сулугуні» в кількості 116 кг передано на згодовування тваринам кінологічного центру підпорядкованого УМВС за рахунок та з згодою власника, про що складено акти.


Автор: ВЗГ УМВС України в Полтавській області


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
11 липня 2012, 15:33 | Чутове | Кримінал


1. Ярослав Гузченко / 16 липня 2012, 13:50
Та лааадно)) Судячи з фото, тут нічим не гірше, ніж на нашій коптильні.
2. водій / 16 липня 2012, 14:51
точно точно

А ще ви поспілкуйтесь із працівниками мясокомбінату "ювілейний", бо якщо приїхати туди офіційним гостем, зроблять показуху. Та хіба тільки ювілейний?
3. Микола Гузченкo / 16 липня 2012, 18:21
Так вони ж іще й крутий сир робили. З реального молока, по-чесному коптили. Такий сир - на вагу золота.
4. водій / 17 липня 2012, 12:50
З реального молока, по-чесному коптили
тільки тому що не володіли знаннями по органічній хімії
5. водій / 17 липня 2012, 13:11
Кстати о жратве. В таких странах как Япония, Китай, и ещё некоторых "перенаселениях", вода уже давным давно покупается как должное, точно так же ка у нас электричество, бензин, газ. У тех людей нету такого порядка как у нас - подошел к колодцу, набрал воды, и будь счастлив. На прилавках магазинов, курица, рыба, и прочее мясное съедобное, это все давным давно искусственное. Любое мясо это генетически модифицированный организм, ГМО, выращенный искусственно. Мяса натурального происхождения там уже давно нету. Это кроме того что Китай постоянно терпит песчаные дожди, Япония землетрясения, и т.д. Экологическая ситуация в этих странах по нашим меркам реальная катастрофа. У них натуральная питьевая вода, натуральное мясо, это давно удел избранных.

Так что у каждого свое. У нас нету нации которая могла бы за себя постоять, от которой было бы не стыдно представиться в других странах, у других же стран есть нация, политика, но почти нету среды обитания - образно говоря. Ихние земли и природные ресурсы, давно уже не в состоянии их прокормить.

И в этом плане, мы, почти никакая не нация с их точки зрения, для них представляем немалый интерес !
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації