Вхід | Реєстрація

Поряд із райцентром загорілася фура, завантажена папером

Поряд із райцентром загорілася фура, завантажена папером

Засушлива і спекотна погода, яка панує на Полтавщині, додала клопотів аграріям і пожежникам.
У Кобеляцькому райвідділі Управління Держтехногенбезпеки у Полтавській області відзначають збільшення кількості загорань і пожеж у зв’язку з аномальними погодніми умовами. Хоча й стверджують, що у більшості випадків до біди призводить не спека, а так званий людський фактор. А ще конкретніше — наші з вами безпечність, легковажність, а той пряме ігнорування вимог чинного законодавства. Керівник служби Андрій Гречаний повідомив, що нині найчастіше палають луки, підпалені недобросовісними земляками. Причину, через яку громадяни запалюють суху траву, логічно пояснити неможливо.

На щастя, навіть попри пожежонебезпечні погодні умови, великих пожеж на території Кобеляцького району за останній місяць не зафіксовано. Лише кілька днів тому вигоріло пів гектара лісу. Біда могла б бути й більшою, але вогонь швидко приборкали співробітники райвідділу МНС та лісництва.

А ось 8 липня близько 18-ї години, поряд із Кобеляками, сталася досить незвичайна пожежа. Загорівся пресований папір, який везли у вантажівці «ДАФ» із Запоріжжя. Добре, що цей вантаж транспортували у кількох машинах і водії, котрі рухались позаду, телефоном повідомили свого колегу про задимлення у причепі фури. Шофер зупинився і почав гасити вогонь. Йому допомогли кобеляцькі вогнеборці, які оперативно прибули на місце події. Спільними зусиллями вогонь швидко погасили. Обгоріли лише кілька рулонів паперу і був сильно пошкоджений тент, вартістю 10 тисяч гривень.

При перевірці встановлено, що електропроводка у «ДАФі»знаходиться у задовільному стані. Водій не палить. Цілком можливо, що вогонь з’явився через так зване біологічне загоряння, пов’язане з природними чинниками. Буває й таке, хоча надзвичайно рідко.


Автор: Ігор ФІЛОНЕНКО, «ЕХО з регіону»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
12 липня 2012, 16:28 | Кобеляки | Надзвичайне
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації