Вхід | Реєстрація

День народження Гаранта. Без любові, але й без ненависті

9 липня, кобеляцька пошта. Отримую грошовий переказ, як гонорар за статтю. На повідомленні не видно суми перерахованих грошей. Поштарка виправдовується: «Зовсім загнали цю бідну пошту, вже й на папері економимо». Рехворми ж, гей! Загарніло вже сьогодні.

Підходить знайомий, теж заповнює якийсь документ. Перепитує: «А яке сьогодні число?» Кажу: « 9 липня. Сьогодні ж день народження нашого Гаранта Віктора Федоровича. Ти подарунок приготував?» Чоловік зі злістю у голосі: «Та я б йому подарував».  І далі, як в телевізорі: пі.. пі… пі… Ну, в принципі, реакція типового жителя центральної України, котрий ні глибинного сенсу «рехворм» не зрозумів, ні покращення життя не відчув. А потім класичне, на жаль, класичне для «пострадянської» людини продовження: «Думаю, наступним Президентом буде К…» і називає прізвище ну дуже сильного чоловіка. Ще сильнішого за отого, який на минулих виборах йшов як «сильний президент».

Цікаво, їй Богу, цікаво спостерігати, як українці вчергове демонструють готовність бути «розведеними», як лохи (вибачте за кримінальний жаргон). Причому розводяться не лише старенькі бабусі і дідусі за гречку чи Юліну, Вітіну, Петіну чи ще чиюсь тисячу. На подібну наївність (чи псевдонаївність?)страждають і підприємці. Вони ж, нібито, повинні бути людьми спостережливими і обережними у висновках і прийнятті рішень. Так ні ж! Пам’ятаю, як десятки земляків — бізнесменів і бізнесменчиків ледве не з піною на вустах доводили: «Сильний Президент — це нова людина. Він — не за Вітю і не за Юлю. Він — самостійний». І це при тому, що з появою Інтернету можна миттєво ознайомитись з біографіями всіх отих «сильних президентів»: «україновпередок», «юль», «віть», «сенів», «петів». І зрозуміти, що всі вони дуже схожі між собою. Всіх їх цілком випадково винесло на владний олімп, каламутною хвилею горбачовської перебудови. Всі вони бізнесмени, які за лічені роки стали мільйонерами і мільярдерами. Можливо, вони й прагнуть змінитися, стати чесними, повідрубувати собі руки, котрі стільки накрали, служити виключно народу і державі. Але не в цьому житті.

Що ж робити? Та жити своїм життям. Не звертати на них уваги. Пам’ятаєте, як у фільмі «Мама, не горюй»:

— А я бы на него не поставил.

— Да не ставь ты на него, гнойного. На жену свою ставь.

А ненавидіти їх і слати прокляття?.. А чи не заздрість, не знаменита «жаба» породжують ті відчуття?

Я особисто нашого Гаранта не ненавиджу. Він мені нічого поганого не зробив. Але й не люблю, бо ні за що. Та повагу до нього маю. Від «гопстопщика» і до Гаранта — про таке фільми можна знімати.


Автор: Ігор Філоненко


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
13 липня 2012, 09:48 | Полтавщина | Редакційна


1. Наталія / 13 липня 2012, 14:58
Про фільми це Ви правду сказали і напевно через декілька років таки знімуть , бо сюжет дюже привабливий.Але жах бере ,коли дивишся і читаєш хто нами керує , як керує і куди взагалі ми дойдемо .А при тому , як нашого гаранта-проффесора "опускають" політики інших країн , то інший вже давно б сам пішов у відставку.Англійці просто гидують зустрічатися , а Путін ,запізнюючись на 5 годин , зразу їде на зустріч байкерів , а потім до нашого гаранта , та ще й за мову українську висловлюється /просто межі очі плює , а наш витирається/ Всього ж не вкрадеш і на той світ не забереш . Абсурд ,коли судять Луценка за свято міліції , а у сина дохід банку виростає за рік у 15 раз . Але я вірю ,що люди хоч восени подумають , якої долі вони хочуть своїм дітям .
2. Бувалий / 13 липня 2012, 18:51
Почав за здравіє, а закінчив за упокій... Миколайовичу, з такими одкровеннями про Вашу повагу вже можна чекати на запрошення працювати у іншій нашій районній газеті, де теж поважають, і не менше. Але тоді ще треба буде і полюбити.
А якщо серйозно, то те, що Ви пишете з великої літери, доцільніше у нинішній ситуації взяти в лапки, тому що Констиуція України, дотримання якої він має гарантувати, розчавлена так званим конституційним судом по замовленню владного режиму у всіх на очах. З таким "гарантом" наступного Президента обиратимуть картками майбутні депутати від ПР під деригуванням Чечетова, як зроблять скоро при виборах Голови ВР. Так за що ж його поважати, чи може тільки за той же "гоп-стоп"? І за що тут можна заздрити? А щодо можливого кіно, то класикою він апріорі бути не зможе, як, наприклад, фільми про Аль Капоне.
3. водій / 13 липня 2012, 22:48
а Путін ,запізнюючись на 5 годин , зразу їде на зустріч байкерів , а потім до нашого гаранта
о да... Тільки доповню - путін "опустив" не тільки вітю, точніше не стільки вітю, як взагалі усю україну, він показав своє відношення до нас усих в першу чергу, а вже потом якийсь там вітя
4. 7777 / 15 липня 2012, 11:57
3. водій пише:
«а Путін ,запізнюючись на 5 годин , зразу їде на зустріч байкерів , а потім до нашого гаранта
о да... Тільки доповню - путін "опустив" не тільки вітю, точніше не стільки вітю, як взагалі усю україну, він показав своє відношення до нас усих в першу чергу, а вже потом якийсь там вітя
»


дурак ти ВОДІЮ. ЯК ВІТЯ СЕБЕ веде ТАКЕ І ВІДНОШЕННЯ ДО НЬОГО НЕ ТІЛЬКИ ВОЛОДІ А ВСІХ нас (кроми тебе -дурака)- а те що ти думаєш що володя і народ українців опустив --то це- МАЯЧНЯ НАВІЯНА ТОБІЗ ПРОПОГАНДИ....ВІЗЬМЕМО ПРИКЛАД ПО ГАЗУ- НУ ПРИ ЧІМ ТУТ НАРОД. УКРАЇНА ЇМ ВИСТАЧИТЬ І СВОГО ГАЗУ ---А ОСЬ МЕТАЛУРГАМ І ЇМ ПОДІБНИМ ГАЗ ВИХОДИТЬ ДОРОГО-- СООТВЕТСТВЕННО --МЕНШІ ЧИСТІ ПРИБУТКИ. Аякщо попробувати поставити питання трішки інакше--приміром--дорогі наші (МУЖІ) ЗМЕНШІТЬ НАМ (НАРОДУ) ЦІНИ НА ГАЗ- СВЕТ І Т.Д.-- ВАМ покажуть дулю--- якщо в вас в головці єсть хоть якась рідина -то висновок(правильний) зробите САМІ....
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації