Вхід | Реєстрація

Ігор Анатолійович задумався

На черговій апаратній нараді голова райдержадміністрації цікавився різаними курми і свіжою рибою. А також виводив із задуми.

Почалася апаратна повідомленням представника райвідділу МНС про пожежу в Старих Санжарах, яка сталася 3-го липня. Причиною займання стала блискавка, яка під час грози влучила у щоглу антени.

— А що можете сказати про згорілий ліс у Великій Багачці? — поцікавився голова райдержадміністрації Сергій Шовкопляс, — адже у нинішню спеку протипожежна безпека у лісі виходить на перший план.

Розповісти щось про пожежу у Великобагачанському районі «еменесник» не зміг. Натомість, деякою інформацією володів директор ДП «Новосанжарський лісгосп» Василь Красюк.

— Згоріло близька 100 гектарів лісу. Хоча називають різні цифри. Причина — людський фактор. Шкода і мені, бо згорів ліс, який я колись садив, — поділився директор лісгоспу.

Також він повідомив, що неспокійно було минулого тижня і в районі та побіля нього. Горіло болото у Жарках. Потім загорілися луки між Дубиною і Клюсівкою. Якби не телефонний дзвінок якоїсь небайдужої жіночки, могла б статися справжня трагедія. А так вогонь вчасно загасили.

Голова районної ради Володимир Левицький зауважив, що питання протипожежної безпеки у лісі потрібно поставити на перший план. Зокрема, блокувати заїзди до лісу, щоб у таку спеку та посуху відпочивальники не наробили у ньому великого лиха.

Іншим актуальним питання, яке розглядали на апаратній, було санітарне та епідеміологічне благополуччя району. З нього доповідали начальник управління ветеринарної медицини у Новосанжарському районі Зоя Ащеулова та головний санітарний лікар району Олександр Пантелей.

Зоя Анатоліївна розповідала про роботу, яку виконують фахівці ветмедицини, перевіряючи діяльність дитячих таборів, ринків, контролюючи прийом молока у населення. Після її доповіді у членів президії виникло кілька питань.

— А як у спеку +34 можна купувати різану курку на базарі? — поцікавився Сергій Шовкопляс. — Хто може підтвердити, що вона дійсно свіжа і незіпсована? Або, наприклад, рибу. Нею ж можна отруїтися, якщо вона несвіжа.

Зоя Ащеулова відповіла, що курей, які продаються на базарі, обов’язково перевіряє спеціаліст, який працює на самому ж ринку. Щодо риби, то, за її словами, практично вся свіжа риба на Новосанжарському ринку продається живою. А жива риба не може бути зіпсованою.

Олександр Пантелей у своїй частині доповіді повідомив, що райСЕС наразі взагалі заборонили планові перевірки підприємців. Доводиться проводити позапланові. Доки Олександр Григорович розповідав про роботу своєї організації, Сергій Шовкопляс уважно вивчав обличчя тих, хто сидить у залі.

— А що Ігор Анатолійович думає з цього приводу? — раптом запитав він у директора центру соціальних служб Ігоря Романця.

— Я не говорив, я мовчав! — поспішно відповів той. А потім чесно зізнався. — Я задумався.

Спеціально для нього голова райдержадміністрації провів короткий лікбез на тему «Для чого запрошені приходять на апаратну». І нарада продовжилася.

У продовження апаратної Сергій Шовкопляс попрохав головного лікаря ЦРЛ Ольгу Гирю розповісти про те, як убезпечитися від інсульту. Адже у таку спеку та при серйозних навантаженнях на організм його імовірність значно зростає.

Ольга Гиря порадила прислухатися до власного організму, вживати більше рідини, а для того, щоб розрідити кров, щодня приймати таблетку аспірину або кардіомагнілу.

Під час обговорення теми інсультів у відкрите вікно залу засідань раптово залетів голуб. І сів неподалік директора КП «Будівельник» Олександра Вусика.

— До мисливця прилетів, — одразу зреагував Сергій Шовкопляс.

— Видно, чує, що скоро відкриття охоти, — відповів Олександр Лукич. І випустив голуба назад у вікно.

Наприкінці апаратної голова райдержадміністрації пояснив присутнім, чому нинішня влада практикує проведення районних свят у різних селах району, а не зациклюється на Нових Санжарах.

— Мета наша — прищепити культурний дух, — пояснив Сергій Шовкопляс, — ми провели у цьому році чудове свято Івана Купала в Руденківці. Тепер, як бродячі музиканти, наступного року ми поїдемо кудись у інше місце. А в Руденківці продовжать започатковане нами й організують таке ж гарне свято.


Автор: Володимир ПАРШЕВЛЮК, «ЕХО з регіону»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
13 липня 2012, 10:56 | Нові Cанжари | Політика
1. дед / 15 липня 2012, 12:54
Бродячие музыканты, класно
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації