Вхід | Реєстрація

У Києві відкрили пам’ятник матері-вдові

У Києві відкрили пам’ятник матері-вдові

Скульптуру встановили за кошти благодійників з усієї України. Свою частку внесли і представники Новосанжарського району.
Головою всенародної акції зі збору коштів був наш земляк, видатний поет, Герой України, голова Українського фонду культури Борис Олійник. Саме тому встановлення пам’ятника у далекій столиці було близьким і жителям Новосанжарського району.
Зокрема, вагомий внесок у благодійний рух «Збудуймо Всенародний пам’ятник Матері-Вдові» внесла Новосанжарська районна організація профспілки працівників освіти, яку очолює Валентина Кульчинська.
— Первинні організації навчальних закладів району, обговоривши звернення керівників району, вирішили зробити посильний внесок у цю благородну справу, — повідомила Валентина Тихонівна.
На розрахунковий номер Українського фонду культури було перераховано членських внесків освітян 5 тисяч 165 гривень.
22-го червня в урочистій обстановці пам’ятник у Києві було відкрито. Скульптурну композицію складають молода жінка, яка тримає на руках маленького хлопчика. Поруч із нею стоїть дівчинка, яка тулиться до ніг матері. Неподалік розміщена кам’яна плита із рядками вірша Бориса Олійника: «Віддай усе, що взяв, і освятись. Ще більше, ніж узяв, зумій віддати. Стоїть на видноколі світла Мати. У неї вчись…». Авторами цього проекту є скульптори Адріан Балов та Костянтин Добрянський, архітектор проекту — Костянтин Черній. Пам’ятник виготовлено із гранітного блоку. Його висота 4,5 м. Важить скульптура 15 тонн.
Днями у Києві побувала депутат районної ради, голова постійної комісії з питань освіти, культури, молодіжної політики, спорту та туризму, директор Зачепилівської школи імені Бориса Олійника Марія Краснюк. Вона від імені освітян та депутатського корпусу районної ради поклала квіти до підніжжя пам’ятника українській Матері-Вдові.


Автор: Володимир ПАРШЕВЛЮК, «ЕХО з регіону»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
1. водій / 16 липня 2012, 03:05
Неподалік розміщена кам’яна плита із рядками вірша Бориса Олійника: «Віддай усе, що взяв, і освятись. Ще більше, ніж узяв, зумій віддати. Стоїть на видноколі світла Мати. У неї вчись…»
ото таку камянку треба поставити перед дверима міської ради, толку не буде, та на мозги, брехня, покапає, а підстави щоб капати вище криші
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації