Вхід | Реєстрація

«Студент року 2009» Станіслав Деркач: «Я знав, що у нас буде найкраще»

«Студент року 2009» Станіслав Деркач: «Я знав, що у нас буде найкраще»
Переможець обласного конкурсу «Студент року 2009», студент природничого факультету Полтавського національного педагогічного університету Станіслав Деркач розповів Новинам Полтавщини про організацію конкурсу, свій шлях до перемоги та отримані подарунки.

- Що на цьому конкурсі найбільше цінувалося? Чим покоряв глядачів, журі?
- Перший конкурсний епізод - це «Привітання». Я був в образі Богдана Хмельницького. Другий - це «Інформбюро». Ми розповідали у смішній формі про університет, про Полтавщину.
Третій - «А я препода узнаю по...». Ми зробили відео зі студентами університету. А ще я співав «Баладу про Крути» Павла Дворського. Найбільше журі цінувало гумор, як не дивно. У нас до останнього конкурсу було його багато. Але в останньому ми вирішили, що досить вже гумору, бо неясно чи це КВК чи «Студент року».

- Ти перемогу у цьому конкурсі по-справжньому ВИБОРОВ. Розкажи, яким був шлях до неї?
- Після останнього конкурсу (на мій погляд, ставили бали нечесно) ми відставали від студента технічного університету на 3-4 бали. Але потім виникла суперечка, бо він значно перебрав ліміт часу. За умовами конкурсу, затягування на 1 хвилину - мінус один бал. А журі, не дивлячись на правила, за дев'ятихвилинну «фіналку» (мало бути 5 хв., - ред.) поставили всі дев'ятки (максимальна оцінка, - ред.). Ми довели журі та лічильній комісії, що вони мають зняти бали за перевищення ліміту часу. І ми все ж таки домоглись свого.

- Чи задоволений участю у конкурсі? Чи були якісь труднощі?
- Організація конкурсу була жахлива. Сказали про наявність ще одного конкурсного епізоду просто у день концерту - «Соціальний проект». Добре, що у нас були наробки і ми представили на суд журі проект «Анти-СНІД». Проте деякі учасники були поінформовані заздалегідь. До останнього моменту ми не знали де брати проектор, щоб показувати фільм. Технічна організація була незадовільна. Крім цього, у нас практично не було репетицій на сцені. Нас всіх зібрали безпосередньо перед концертом. Дали по 30 хв. часу. На мій погляд, бали нам занижували. Наприклад, за козацькі забави, де в нас було дуже багато трюків і ми дотримувалися всіх вимог, нам поставили вісімки. А коли виходили інші учасники в шароварах і кросівках, їм за недотримання сценічної культури бали не знімали.

Я знав, що у нас буде найкращий виступ, але не знав які оцінки будуть ставити.

- Якими подарунками одарували «Студента року 2009»?
- Подарували мені щось незрозуміле... Якийсь, здається, магнітофон «Sony» у машину. Ще й без інструкції. Колись дарували комп'ютери, а зараз... От, якби комп'ютер чи ноутбук!.. А ще подарували фотосесію від фотографа Дмитра Абрамова. Від ректора університету передали книгу, яку видали до 95-річчя вишу та коробку цукерок.

- Кому зі своєї команди найбільше завдячуєш перемогою? Хто був поряд, підтримував та надихав?
- Звичайно, мені допомагали готуватися і виступати: асистент кафедри педмайстерності Юлія Боловацька, магістрант Євгенія Канівець, стем-команда «Discovery» і танцювальний колектив «Адажіо» природничого факультету, танцювальний колектив «Козацькі забави» з факультету фізичного виховання, танцювальний колектив «Весна» психолого-педагогічного факультету. Дуже нам допомогла звукорежисер Альона Михайлюк, Михайло Тітік, капітан стем-команди «Discovery». Дуже хочеться окремо подякувати нашому декану Марині Вікторівні Гриньовій.

- Здобувши такий титул, чи змагатимешся за звання «Студент року» у Всеукраїнському конкурсі? Якісь уже є задуми? Розраховуєш на перемогу?
- Щодо Всеукраїнського конкурсу, я ще не знаю на що розраховувати, бо не знаю які учасники будуть. Готуватися, звичайно, будемо старанно. Готуючись до обласного конкурсу, ми репетирували тиждень, щодня. Іноді - до ночі, а іноді - й уночі. Сценарій писали у гуртожитку, придумували все самі. Взагалі, у нашій команді було 5 осіб, які все придумували. А учасників - виконавців - було близько 30.

Автор: www.np.pl.ua


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації