Вхід | Реєстрація

Команда Протасів найкраща серед рибалок

Команда Протасів найкраща серед рибалок

Минулої неділі в районі Галівської криниці відбулись змагання з рибальства в яких брали участь двадцятеро учасників.

Традиційні змагання, що відбуваються двічі на рік: взимку та влітку, розпочались о сьомій ранку, поки ще надворі стояла не досить спекотна погода. Двадцятеро учасників різного віку, озброївшись вудками, висілись вздовж берега, виясняти хто з них найкращий. Конкурували між собою і члени однієї родини. Для прикладу, сім’я Протасів складалася з дідуся, бабусі та онука. Таїсія Протас, до речі, раніше вже була чемпіонкою району та, навіть, області.

Рибалка Анатолій Костюк, який коментував майже кожну свою дію зауважив нам, що йде на перше місце. Для перемоги йому не вистачало всього двох карасиків. Близько десятої години ранку оголосили про завершення змагань. Першим до столу, де проводився підрахунок риби, підійшов саме Костюк. До речі, цього року було прийняте рішення рахувати улов не кілограмами, а штуками. Він висипав рибу і почав перераховувати кожного карасика. Та його лічба завершилась на 38. Далі до столу підійшов хлопець, років чотирнадцяти. Кількість його риби становила значно менше, всього 9.

— Забирай карасів, — кажуть йому.

— Та для чого вони мені нужні такі маленькі? — відповідає хлопець.

І дійсно, задля перемоги рибалки залишали в своїх корзинах навіть саму дрібну рибу.

Наступним, хто висипав свій вилов на стіл, був Микола Протас. Кількість карасів, яких він наловив становила 90, його дружина трішки менше — 63, а онук — 44. Зрештою, саме команда Протасів здобула перше командне місце. А їхній капітан Микола став першим серед усіх рибалок. Уже після оголошення результатів, один з чоловіків почав виправдовувати свій програш: «Я знав шо робив, ловив побільше малої риби, та програв все одно. А он Костюк ловив на два крючка, я бачив». Ще один рибалка більш старшого віку, зловив всього дев’ять карасів, проте найбільших серед усіх, і сказав: «Я ловив таку рибу, щоб жінка з дому не вигнала». Його слова викликали посмішки серед присутніх.

Далі приступили до оголошення результатів та нагородження всіх рибалок грамотами і подарунками. Після чого всі зручно вмостились за великий стіл їсти смачну юшку та смажену рибу, проте не ту, яку щойно виловили з води.


Автор: Дарія СТАРОСТІНА, «ЕХО з регіону»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
18 липня 2012, 16:20 | Кобеляки | Спорт і здоров'я
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації