Вхід | Реєстрація

Заступник Голови Полтавської ОДА їздив на торф’яні пожежі

Заступник Голови Полтавської ОДА їздив на торф’яні пожежі

Заступник Голови Полтавської ОДА Борис Галушко особисто ознайомився з ситуацією щодо пожежі торф’яних масивів у Семенівському районі.

Заступник Голови Полтавської обласної державної адміністрації – голова обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій Борис Галушко здійснив виїзд на місце ліквідації пожежі на торф’яних масивах у Семенівського району. Під час свого візиту Борис Галушко особисто ознайомився з ситуацією та вивчив реальний стан справ щодо виникнення пожежі на торфовищах біля села Біляки та ходом робіт по її ліквідації підрозділами МНС області.

Нагадуємо, що гасіння пожежі у торф’яних масивах на території Біляківської сільської ради триває майже два тижні. Загальна площа осередків горіння на початок пожежі сягала більше 2 га. На гасінні пожежі постійно задіяні 5 одиниць пожежної і спеціальної техніки та 24 чоловіка особового складу підрозділів МНС області, а також 2 одиниці техніки та 4 працівника сільськогосподарських підприємств району. Для прокладання магістральних ліній пожежних рукавів від водних джерел до осередків пожежі використовуються дві пожежні насосні станції, які дозволяють прокладати рукавні магістралі на відстань до 2 км та забезпечують постійну подачу води на цю відстань.

Гасіння торф’яних пожеж трудомісткий процес, який потребує залучення значних людських і технічних ресурсів та затрат великої кількості паливно-мастильних матеріалів. Ліквідація пожеж відбувається шляхом розмиву пластів торфу на глибині від 20 см до 1 м. Згідно статистичних розрахунків, на гасіння торф’яної пожежі на площі 1 кв.м потрібно близько тони води. Це пов’язано з тим, що торф містить бітуми, які під час пожежі зосереджуються біля поверхні, що горить і при охолодженні водою цементують частинки вугілля. Як наслідок, виникає водонепроникний шар, під яким залишається тління, а це значно ускладнює гасіння, оскільки вода дуже повільно проникає до осередку пожежі.

Практично всі випадки виникнення торф’яних, окрім окремих випадків самозаймання, виникають внаслідок дій людей, зазвичай, коли громадяни починають випалювати стерню скошеної трави на луках. Територіальне управління МНС у Полтавській області нагадує, що тільки свідома поведінка і суворе дотримання правил пожежної безпеки допоможе уникнути виникнення надзвичайних ситуацій та подій.


Автор: ТУМНС у Полтавській області


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
19 липня 2012, 08:44 | Семенівка | Надзвичайне
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації