Вхід | Реєстрація

Євген Гусак приносить перемогу «Силі ради»

Євген Гусак приносить перемогу «Силі ради»

У центральному поєдинку 2-го туру літнього чемпіонату з міні-футболу зустрічалися «Сила ради» та «Ніка» А долю матчу вирішив чудовий удар зі штрафного.

Літній чемпіонат з міні-футболу — гарна можливість заповнити ігрову паузу між двома колами чемпіонату району з «великого» футболу. Цього року побажали взяти у ньому участь десять команд з Нових Санжар та ближніх до них сіл. На відміну від року минулого, у літньому чемпіонаті будуть участувати і лідери новосанжарського міні-футболу — «Зоря» з Руденківки та «Сила ради» з Нових Санжар. Тим цікавішою буде боротьба за чемпіонство. Адже у короткотривалому чемпіонаті кожне втрачене очко може коштувати золотих медалей.

У перших турах, які відбулися минулого тижня, лідери не втратили очок. І більшість поєдинків завершилася з досить прогнозованими результатами. Хоча подивитись таки було на що.

У перший ігровий день цікавим видався матч між «Чкаловим» та «Вороною». Протягом двадцяти хвилин рахунок у матчі не був відкритий. А потім буквально за хвилину у воротах обох команд побувало три м’ячі. Спочатку Олег Андрусенко із «Чкалового» ударом з гострого кута під поперечину рахунок відкрив — 1:0. За кілька секунд «Ворона» розіграла ідеальну контратаку, яку завершив ударом у порожні ворота Володимир Сербін — 1:1. І вже у наступній атаці Юрій Красюк вивів «Чкалове» уперед — 2:1. Утім, раділи новосанжарські футболісти недовго. Адже той-таки Володимир Сербін незабаром забив другий гол і зрівняв рахунок — 2:2.

У другому таймі футболісти «Чкалового» мали кілька відмінних шансів, щоб вийти вперед у грі, але скористатися ними не змогли. Натомість двічі пропустили у власні ворота. Євген Суботін спочатку відзначився за допомогою рикошету, а потім забив відмінним ударом у нижній кут воріт. 4:2 — перемога «Вороної».

Видовищною видалася і гра між «Силою ради» та «Ворсклою». Одні з фаворитів пропустили у власні ворота вже на першій хвилині. Після багатоходівки «ворсклян» Ярослав Колодійчик пробив голкіпера суперників — 1:0. Після пропущеного голу більш майстерні та швидкісні новосанжарські футболісти підняли темп. І дуже швидко не лише зрівняли рахунок, але й вийшли вперед. Обидва рази по воротах влучно пробивав капітан «Сили ради» Олександр Кириленко — 2:1. Перед самою перервою Андрій Томілін замкнув простріл на дальній стійці і збільшив відрив — 3:1.

У другому таймі здалося, що забрідчанам не уникнути повного розгрому. За кілька хвилин вони пропустили ще два м’ячі — від Артура Бурі та Євгена Гусака. Перевага «Сили ради» у рахунку стала більш ніж переконливою — 5:1. Та «Ворскла» зуміла зібратися і досить швидко відіграла кілька м’ячів. Капітан «ворсклян» скористався точним пасом Анатолія Чумака і пробив повз голкіпера суперників — 5:2. Потім Андрій Чумак вийшов сам на сам із голкіпером та у чудовому стилі з ним розібрався — 5:3. Після двох пропущених м’ячів «Сила ради» вирівняла гру і забила у відповідь. Відзначився Валерій Карюк, а рахунок став 6:3. Проте, фінальну крапку поставив таки гравець «Ворскли» Анатолій Чумак, який на замахові прибрав двох захисників і чудово пробив у дальній кут воріт — 6:4.
У інших поєдинках 1-го туру були зафіксовані такі результати: «Маяк» — «Стандарт» — 3:3; «Зоря» — «Колос» — 7:4; «Ніка» — «Юність» — 8:5.

***

У 2-му турі центральною грою, безумовно, була зустріч між новосанжарськими «Силою ради» та «Нікою». Хоча у середині першого тайму цієї гри здалося, що інтрига у поєдинку зникла. Спочатку Андрій Томілін після пасу з глибини поля пробив несильно, але точно під стійку і вивів «Силу ради» вперед — 1:0. Потім Євген Гусак здалеку пробив точно у кут воріт — 2:0. І за хвилину Андрій Томілін оформив дубль, пробивши під голкіпером після виходу сам на сам — 3:0. Здавалося, «Сила ради» може розгромити принципового суперника, при цьому не дуже напружуючись. Але хід гри раптом пішов за дещо іншим сценарієм. Спочатку Віталій Гарець здалеку віддав пас на п’ятачок перед воротами. Воротар і нападник пролетіли повз м’яч, а круглий, так нікого і не зачепивши, залетів у ворота — 3:1. Щойно почався другий тайм, як у ворота «Сили» влетів ще один м’яч. Дмитро Рябуха після масованої атаки своєї команди влучно пробив зльоту — 3:2. Футболісти «Сили ради» занервували і почали частіше помилятися. Чергова обрізка призвела до виходу Віталія Гарця сам на сам. Він свій момент реалізував і рахунок у зустрічі зрівняв — 3:3. До кінця гри залишалося близько п’яти хвилин. Але їх вистачило «Силі ради», щоб зібратися з силами і забити переможний гол. Вони заробили штрафний метрах у п’ятнадцяти від воріт. Пробивати його пішов Євген Гусак. І чудовим ударом з лівої обвів стінку і забив четвертий гол — 4:3. Останні хвилини гри «Ніка» провела, штурмуючи чужі ворота. І футболісти команди таки створили стовідсотковий момент для взяття воріт. Після пасу Віталія Гарця м’яч викотився на лінію воротарської перед порожніми воротами. Але Михайло Коба чудовим шансом скористатися не зміг і послав круглого вище воріт. 4:3 — «Сила ради» перемагає і лишається у гонитві за чемпіонство.

У інших матчах 2-го туру були зафіксовані такі результати: «Ворскла» — «Чкалова» — 3:2; «Маяк» — «Колос» — 13:5; «Стандарт» — «Юність» — 7:5; «Зоря» — «Ворона» — 5:1.

 

Турнірна таблиця

літнього чемпіонату Новосанжарського району з міні­футболу

сезон 2012 року

Команда

І

В

Н

П

М

О

1

«Зоря­1» (Руденківка)

2

2

0

0

12:5

6

2

«Сила ради» (Нові Санжари)

2

2

0

0

10:7

6

3

«Маяк» (Малий Кобелячок)

2

1

1

0

16:8

4

4

«Стандарт» (Нові Санжари)

2

1

1

0

10:8

4

5

«Ніка» (Нові Санжари)

2

1

0

1

11:9

3

6

«Ворскла» (Забрідки)

2

1

0

1

7:8

3

7

«Ворона» (Лелюхівка)

2

1

0

1

5:7

3

8

«Чкалова» (Нові Санжари)

2

0

0

2

4:7

0

9

«Юність» (Галущина Гребля)

2

0

0

2

10:15

0

10

«Колос» (Стовбина Долина)

2

0

0

2

9:20

0

Кращі бомбардири: Володимир Коба («Юність») ­ 6, Ігор Писаренко («Колос»), Артур Щудро («Маяк») ­ 5, Віталій Гарець, Григорій Гура («Ніка»), Олександр Нечитайло («Маяк») ­ 4.


Автор: Володимир ПАРШЕВЛЮК, «ЕХО з регіону»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації