Вхід | Реєстрація

Річка Кобелячок помирає

Річка Кобелячок помирає

У суботу 21 липня у зв’язку із цим в мікрорайоні Бабенкова яма буде проведена сходка. На неї запросять і керівництво міста.

Вже звично для Кобеляк, першим на сполох забив відомий у місті та районі підприємець, а також ентузіаст збереження місцевої флори та фауни Юрій Срібний. Він помітив, що річка Кобелячок стала помітно міліти, а в мікрорайоні Бабенкова яма, що на околиці Кобеляк, фактично пересохла. На відрізку близько 500 метрів води у ній немає. Це тим більш дивно і тривожно через те, що саме в цій місцевості Кобелячок завжди був повноводним, тут навіть млин стояв.

Звичайно ж, для обміління річки є об’єктивні причини. Фактично рік на Кобеляччині не було значних опадів. Навіть зима в достатній мірі не порадувала снігом. Але Юрій Срібний вважає, що до обміління і зникнення річки своїх рук доклали і люди. Підтвердженням цьому є водовідвідна канава, прокопана у березі поряд із Кременчуцьким мостом. Викопали її вручну лопатами. Є версія, що це справа рук «металістів», тобто людей, котрі збирають і продають брухт чорного металу. Ймовірно, їх привабила арматура на дні Кобелячка,  біля мосту. І, щоб було зручніше її спилювати та викопувати, металісти відвели воду з і так обмілілого русла. Цілком можливо, що свій негативний вплив на повноводність Кобелячка справило розпочате кілька років тому так зване розчищення та поглиблення русла. Воно, як відомо, закінчилося кримінальною справою та чагарниками із амброзії на колись мальовничих берегах.

Для того, щоб обговорити нагальну проблему та знайти шляхи її вирішення, Юрій Срібний та депутат Віктор Фесюра ініціювали проведення сходки місцевих мешканців та просто небайдужих кобелячан.

Сходка відбудеться 21 липня у мікрорайоні Бабенкова яма. Початок о 18.00.


Автор: Ігор ФІЛОНЕНКО, «ЕХО з регіону»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
20 липня 2012, 17:47 | Кобеляки | Надзвичайне


1. Бувалий / 20 липня 2012, 20:21
А що тут можна зробити? Хіба що пропіаритись... Іде цілком об*єктивний природний процес, коли з глобальною зміною клімату русла річок з кожним роком все більше пересихають. Таке явище було, є і буде. Реалії такі, що скоро і у колодязях води не буде. Цікаво, які тут можуть бути пропозиції від "ентузіаста збереження місцевої флори та фауни". Може гуртом копати канал Ворскла -- Кобелячок?
2. светка / 20 липня 2012, 21:01
Чистої води піар Срібного!! Він чужими руками скрізь хоче пропіаритись, для того щоб цю річку хоч трішки зробити повноводнішою потрібні мільйони. А Срібний прийде на сходку і буде бити себе в груди ось я так я!!!! Бувалий я з тобою згодна на всі 100%!!!!!
3. водій / 21 липня 2012, 00:35
Цілком можливо, що свій негативний вплив на повноводність Кобелячка справило розпочате кілька років тому так зване розчищення та поглиблення русла. Воно, як відомо, закінчилося кримінальною справою
а чим закінчилася сама кримінальна справа так і не відомо...

А хоча чому ж невідомо:
та чагарниками із амброзії на колись мальовничих берегах.
4. водій / 21 липня 2012, 00:39
Коли розмова за природні баланси, це одне. А коли розмова за "наш народ", завжди треба ставити запитання - кому це вигідно? Кому було вигідно щоб річка помільчала, і кому невигідно її відновлення.

А відповіді на ці два запитання, до речі, не скрет... до ворожки йти не треба )))
5. мілаша / 21 липня 2012, 12:38
На рахунку Срібного багато добрих справ. зроблених власним коштом для громади. І жодного разу він не дозволив про це написати. бо робить не заради піару. а для того. щоб зберегти для дітей і онуків нашу чарівну природу. Хотілося б дізнатись.що хорошого зробили для міста Бувалий і Светка?
6. светка / 21 липня 2012, 13:40
Мілаша а ну хоч одну справу Срібного за "власний кошт" для громади????
7. KING / 21 липня 2012, 14:15
   Відкрити коментар, який містить ненормативну лексику
6. светка пише:
«Мілаша а ну хоч одну справу Срібного за "власний кошт" для громади???? »

«Вйо Кобеляки», частина бюджетування

А щодо Кобелячка... от взяти б оту лопатку у отих дебілів які канаву вирили, та по хавальнику їм пару раз. Блін, це ж яким гандонісімусом потрібно бути, щоб отаке сотворити?!
У мене родичі живуть в місті Красний луч, на Донбасі, так у них там не те що річки, а скважину до води не продовбаєш, буває. Вода там ціниться ого-го і часто приходиться без неї сидіти тижнями. Ото там би цим даунам точно за таке по пиці дали б.
8. водій / 21 липня 2012, 14:47
5. мілаша / сьогодні, 12:38 Хотілося б дізнатись.що хорошого зробили для міста Бувалий і Светка?
... хочаб заради піару, хочаб за бюджетні гроші

молодца мілаша, я тебе люблю за таке запитання
9. водій / 21 липня 2012, 14:54
7. KING / сьогодні, 14:15
Блін, це ж яким гандонісімусом потрібно бути
таким як деякі впливові посади. Кінг я ж натяк дав ясніше нікуди:
4. водій / сьогодні, 00:39
А коли розмова за "наш народ", завжди треба ставити запитання - кому це вигідно? Кому було вигідно щоб річка помільчала, і кому невигідно її відновлення.
А відповіді на ці два запитання, до речі, не скрет... до ворожки йти не треба )))


Ті хто це вчудили, лише шістки у цій справі. Вони лише інструмент, аксесуар. Ану піди відведи воду на любій іншій річці, чи спиляй деревину, по своїй власній ініціативі. Без криші.
10. мілаша / 21 липня 2012, 15:30
Мілаша а ну хоч одну справу Срібного за "власний кошт" для громади???? Светка. навіть з правопису написання запитання. Ви добре знаете всі. а не одну добрі справи Срібного. А те. що не хочете іх визнавати-то Ваші проблеми. Головне. що вони е. Якщо продовжите іх-честь і хвала.
11. Бувалий / 21 липня 2012, 15:53
Дуже хотів би, щоб мілаша та в неї закоханий побували на сходці та донесли тут всі пропозиції, що там почули від вашого протеже. А щодо тієї канави, то невже і справді думаєте, що в ній причина? Чи може по ній вода несеться нестримним стрімчаком, такм згубним для Кобелячка і тим самим по-злодійськи поповнює неосяжне поглядом безмежне водосховище?
12. светка / 21 липня 2012, 21:52
Ну я так і не почула жодної "доброї справи")))))
13. водій / 22 липня 2012, 00:14
Для тих хто ще досі не переконаний у чому справа, чи у природних балансах чи у тварі під назвою "людина", сходіть до "місця розчистки", і все вам стане в мить зрозуміло, без варіантів.
14. KING / 22 липня 2012, 10:45
12. светка пише:
«Ну я так і не почула жодної "доброї справи"))))) »

А я кому відповідав, не Вам хіба?
15. драгочинський саша / 22 липня 2012, 10:59
спочатку прочитайте хоча б одну книгу по екології,а потім вже висувайте свої варіанти вирішення проблеми ,розумники...
16. 7777 / 22 липня 2012, 18:15
декілька років тому кажеться Срібний уже роздовбав Кобелячку- і нічого в нього не вийшло- тепер кажеться прийшло время пропіаритися і ще качнути грошенят(вгадайте- чиїх)
17. Депутат / 22 липня 2012, 19:27
7777 Ви не володіете правильною інформаціею-замовником "довбання" Кобелячки була міська рада. а у фінансуванні сприяв Шкарбан як голова екологічноі комісіі обласноі ради.
18. 7777 / 22 липня 2012, 22:26
ок.
19. Гість / 24 липня 2012, 00:27
17. Депутат пише:
«7777 Ви не володіете правильною інформаціею-замовником "довбання" Кобелячки була міська рада. а у фінансуванні сприяв Шкарбан як голова екологічноі комісіі обласноі ради. »

Замовником робіт була не Кобеляцька міська рада, а обласне управління з питань надзвичайних ситуацій, яке й проводило тендер по визначенню підрядної організації. Підрядник - ТОВ "Промхімбуд", м. Кременчук. Кримінальна справа дійсно була, але нічим не закінчилася... Ймовірно згаданий підрядник незабаром продовжить виконання робіт. Шкарбан дійсно сприяв, а точніше не заважав. В обласній владі є набагато вищі посадовці, які конкретно допомагають Кобелякам. Що ж до Срібного, то він нормальний мужик, патріот міста. Ну а зайвий раз пропіаритися - кому ж не хочеться?!!! )))
20. водій / 24 липня 2012, 12:15
Звідки хто знає які мотиви керують людиною, Срібним в даному випадку, піар чи патріотизм? Ви що із Кашпіровським горілку пили, чи на рибалку разом ходили? Чи знову зверталися до тих що на СТБ... )))

А я знаю у чому справа. Це типічна поведінка корінних кобелячан, яка пояснюється їх специфічним менталітетом. Напевне колись якийсь пісюнковий злодій, массово заніс сюди таку породу человєка, контраст між людьми інших районів помітний. Тим хто у цьому плані відрізняється, пропоную зрозуміти це, і не звертати уваги.
21. Гість / 27 липня 2012, 00:24
20. водій пише:
«А я знаю у чому справа.»

20. водій пише:
«Ви що із Кашпіровським горілку пили, чи на рибалку разом ходили?»

Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації