Вхід | Реєстрація

Влучні постріли досвідчених і молодих мисливців

Традиційно напередодні свят на базі Полтавської обласної громадської організації мисливсько-рибальського товариства «Кречет» у Судіївці проводяться змагання зі стендової стрільби. Окрім «кречетівців», сюди приїздять і з інших районів області.

Так, на змагання, приурочені Дню Конституції України, прибули члени мисливських колективів Новосанжарського, Кобеляцького районів та обласного центру. Серед них — лікарі хірургічного відділення обласної лікарні, військовослужбовці, працівники рятувальних служб обласної організації Міністерства з надзвичайних ситуацій, обласного тампонажного управління, майстри спорту з компактспортингу Анатолій Близнюк та Василь Бєляєв. Загалом помірятися силами приїхали 16 команд із загальною кількістю учасників 64 особи.

До суддівства були запрошені поважні члени організації: Анатолій Мисик, Іван Данилевський та Віктор Гранін, котрий і очолив суддівську бригаду. А привітати учасників змагання і побажати їм переможних пострілів прибули запрошені гості: заступник голови Полтавської райдержадміністрації В’ячеслав Макаренко, начальник районного управління юстиції Марія Попова, Старосанжарський сільський голова Віктор Плескач, головний лісничий Новосанжарського лісництва Євген Хоменко, директор сільськогосподарського товариства «Громада» із села Жуки Кобеляцького району Сергій Жук, заступник голови правління «Агробуду» Павло Оленьов, директор господарського товариства імені Калашника Іван Степаненко, представник обласної екологічної інспекції Микола Скляренко та інші.

Перед початком змагань до присутніх з вітальними словами звернувся голова ради товариства «Кречет» Сергій Шебітько. Він коротко ознайомив зі станом справ у організації. Говорив про успіхи, із сумом і болем повідомив про чорні наміри злих заздрісників, котрі, як іржа, намагаються роз’їсти злагоджений колектив кречетівців, і на останок закликав усіх присутніх до згуртованості і єдності, щоб спільно давати відсіч злим намірам недоброзичливців.

Розпочалися змагання. У командному заліку першість здобули мисливці Кобеляцького району, другу сходинку посіли стрільці з Малої Перещепини, третіми були представники Старих Санжар.

У особистому заліку не було рівних славному нащадку козацького роду Фесюр Віктору Фесюрі, відмінному стрільцеві, доброму музиканту і співаку, веселій і добрій душевній людині. На друге місце вийшов Вадим Когут, третім став Ігор Бондаренко.

Успішно виступив і найстаріший учасник змагань — 83-річний Григорій Петрович Солошенко із Заворскла. Він побив усі блюдця, випущені метальними пристроями. На загальний подив присутніх у змаганні взяла участь і дівчина-стендовик — донька майстра спорту із компакт стортингу Таня Бєляєва. Її усі вітали схвальними вигуками і оплесками, а мальовниче урочище вторило багатоголосою луною.

Переможці та призери отримали пам’ятні призи і подарунки, а за святковими столами на всіх уже чекав духмяний і смачний козацький куліш, зготований аматором-кухарем мисливцем Миколою Гуржієм.

Після стрілянини в урочищі осіла прохолодна тиша і велетні дуби простягли свої гіллясті віти, щоб на них якомого надовше зависли чарівні мелодії пісень, виконаних вокальним гуртом «Ренесанс» під орудою тростянецького маестро Анатолія Шквирі та у супроводі троїстих музик з Кобеляцького району за участю переможця стрілецьких змагань Віктора Фесюри. Настав вечір, і в зоряне небо злетіли і зависли над урочищем акорди козацької пісня «Ой, вітри на Україну…».


Автор: Анатолій Базилевський, мисливець


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації