Вхід | Реєстрація

«Діти зрозуміли, як це — танцювати!»

«Діти зрозуміли, як це — танцювати!»

Майже рік у Малому Кобелячку працює гурток танців. Його молодий керівник Євгенія Науменко розповідає про особливості роботи у селі, своїх юних вихованців та плани щодо створення конкурентного танцювального колективу.
Женю Науменко у Нових Санжарах знають якщо не всі, то майже всі. Дівчина із 6 років займалася танцями у відомій новосанжарській «Веселці» і разом зі своїми однолітками виступала на більшості районних свят. Після семи років танців у «Веселці» Євгенія перейшла у інший танцювальний колектив з Нових Санжар — «Дивосвіт». І ще шість років займалася танцями там.

— Якщо у «Веселці» ми більше виконували естрадно-спортивні танці, то у «Дивосвітові» зосереджувалися на народних, — пригадує Євгенія.

Після закінчення школи дівчина вирішила не відходити від танцювального напрямку і подала документи на відповідну спеціальність психолого-педагогічного факультету університету імені Короленка. Уже два роки вона навчається там у професійних хореографів. За цей час суттєво покращила власну техніку виконання, удосконалила народний та класичний танець.

Незабаром Жені випала можливість спробувати себе у ролі педагога. Заступник голови районної ради Микола Перерва запропонував їй попрацювати хореографом у Малокобелячківській школі.

— Працювати я почала із 15-го серпня. Спочатку на танці записались близько тридцяти чоловік. Потім частина відсіялася. Лишилися шістнадцять. Але цим танці дуже подобаються і усі вони надзвичайно старанні, — розповідає про своїх учнів Євгенія Науменко. — Показувала їм різні танці, прохала повторити і дивилась — що у них виходило. Спершу, звичайно, було складно. Діти були «не розтанцьовані», навчати їх доводилося із самих азів.

Оскільки танці традиційно більш популярні серед дівчат, то із хлопцями у новому гурткові було проблемно. Якщо у меншій групі панувало рівноправ’я — 3 хлопці та 3 дівчинки, то у старшій займатися доводилось лише з дівчатами. Не дивлячись на це, Женя сміливо експериментувала із постановками, пропонувала своїм учням різні види танців — від строгих класичних до веселих жартівливих.

Новий танцювальний колектив, якому Євгенія Науменко дала назву «У ритмі танцю» дебютував із «Грецьким танком» на конкурсі «Веселка», який проводився у Новосанжарському НВК. Було це напередодні Нового року. Усю зиму молодий керівник їздила до Малого Кобелячка раз на тиждень і проводила з дітьми заняття. Коли потепліло, то кількість занять збільшила до трьох на тиждень. І дуже хотіла, щоб танцями захопилися не лише діти, а й їхні батьки, які більш серйозно ставилися б до гуртка і підтримували  своїх дітей. Тому 1-го квітня у школі Малого Кобелячка юні танцюристи влаштували невеличкий концерт для батьків та вчителів. Вихованці Жені Науменко дуже хвилювалися, але, зрештою, з концертною програмою впоралися і бажаного результату досягли — батькам концерт сподобався.

До маленького і ще мало кому відомого колективу почали ставитися більш серйозно. І невдовзі, завдяки старанням директора сільського будинку культури Петра Скубія та коштам місцевих підприємців для дітей, які відвідують «У ритмі танцю», пошили красиві народні костюми.

— Зараз, доки літо і є час, ми тричі на тиждень тренуємося, — розповідає керівник гуртка, — перші результати вже є. Діти зрозуміли — як це танцювати! І прагнуть навчитися ще більше. Усі дуже старанні та наполегливі. Мені б дуже хотілося, щоб нас почали запрошувати на якісь районні свята. Але розумію, що для цього потрібно дійти до певного рівня.

Навчаючи школярів, Женя Науменко продовжує навчатися сама. У її планах — вивчити циганський, іспанський та молдавський танці. А потім, звичайно, передати свої знання юним вихованцям із Малокобелячківської школи.

— Дуже приємно, що знайшлися люди, які вже зараз у нас повірили — директор клубу, сільський голова Геннадій Скубій та місцеві підприємці, — говорить Євгенія Науменко. — Сподіваюсь, що наш колектив виправдає ці аванси. І вже за деякий час діти зможуть продемонструвати мешканцям села усі свої таланти.


Автор: Володимир ПАРШЕВЛЮК, «ЕХО з регіону»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації