Вхід | Реєстрація

Через ожеледецю щодня майже 90 полтавців звертаються до травмпункту

Через ожеледецю щодня майже 90 полтавців звертаються до травмпункту
Разом із приходом морозів реєструють все більше травмувань, пов’язаних з ожеледицею. Зараз у медиків „гаряча” пора. За даними Полтавського міського травматологічного пункту, з настанням негоди до них звертається вдвічі більше людей, які травмувались на льоду, ніж зазвичай. За добу – близько 90 осіб. Людей доставляють з переломами кінцівок, розтягненнями зв’язок, черепно-мозковими травмами. Щоб зменшити ризик травм в ожеледицю, фахівці радять ходити не поспішаючи, злегка розслабивши ноги в колінах, ступаючи на всю підошву. Кращими для ходьби по льоду є підошви з мікропористої чи іншої м’якої основи без високих каблуків.
Не тримайте руки в кишенях – це збільшує можливість не тільки падіння, а й важких травм. Обходьте металеві кришки люків, слизькі ділянки тротуарів та сходів, адже вони, як правило, вкриті льодом. Не ходіть краєм проїжджої частини дороги - можна впасти і опинитися на дорозі. В „слизькі дні” не перебігайте проїжджу частину дороги. У цей час гальмівний шлях машини значно збільшується, а падіння перед автомобілем, що рухається, приводить до каліцтв чи загибелі. При порушенні рівноваги швидко присядьте, це - найбільш реальний шанс утриматися на ногах.
Щоб почуватися впевнено на слизьких вулицях, змайструйте перед виходом із будинку «льодоступи». Для цього наклейте лейкопластир чи ізоляційну стрічку на суху підошву і каблук (хрест-навхрест або східцем) і перед виходом натріть піском ( на один-два дні вистачає). Можна підошву перед виходом натерти наждачним папером, а ще краще прикріпити його на підошву (але від води піщинки наждачного паперу рано чи пізно обсипаються). Або намажте на підошву клей типу „Момент” та поставте взуття на пісок, після цього можна сміливо виходити на вулицю - радять в Управлінні з питань НС ОДА.
До речі, голова Полтавської ОДА Валерій Асадчев розкритикував міську владу Полтави за незадовільне посипання та розчищення доріг комунальними службами міста. За його словами, фактично в Полтаві розчищають тільки центральні кілька вулиць. «Дороги в Полтаві не почищені, складається багато аварійних ситуацій і є питання до місцевої влади. Кременчук і Комсомольськ набагато краще виглядають в порівнянні з Полтавою» - відзначив Асадчев.
Нагадаємо, через складні погодні умови, зранку 21 грудня дороги в регіоні покрилися ожеледдю. Полтавці, які раніше добиралися на роботу за півгодини, вимушені виходити набагато раніше та "брати штурмом" переповнені автобуси, щоб не зпізнитися.


Фото Сергія Шкоденка та Юлії Пашковської

Автор: www.regionnews.poltava.ua


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
22 грудня 2009, 15:02 | Полтава |
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації