Вхід | Реєстрація

19 чиновників притягнуто до відповідальності

19 чиновників притягнуто до відповідальності

Прокуратурою Кобеляцького району упродовж 2012 року в ході здійснення правозахисної діяльності направленої на захист прав і свобод громадян та інтересів держави внесено близько 73 документів прокурорського реагування, на виконання яких до різних видів відповідальності притягнуто 19 осіб органів влади та місцевого самоврядування. Поставлено питання про притягнення до дисциплінарної відповідальності 8 осіб органів державного контролю, які неналежним чином виконували надані їм повноваження. Відшкодовано 221 тис. грн.

На виконання рішень суду за позовами прокуратури стягнуто 41 тис. грн., з яких 28 тис. грн. до бюджету.
Підтримано державне обвинувачення у 128 кримінальних справах. Розглянуто майже 79 звернень громадян.

Провадженням закінчено 5 кримінальних справ, 3 з яких у бюджетній сфері, 1 кримінальна справа з корупційним забарвленням. Встановлені збитки у кримінальних справах понад 200 тис. грн. відшкодовані в повному обсязі, з яких майже 100 тис. грн. повернуті до бюджету.

Складено 1 протокол про корупційне правопорушення відносно старшого інспектора Кобеляцького відділення КВІ, якого судом визнано винним у вчинені корупційного правопорушення.

Завдяки роботі, направленій на попередження злочинів, намітилась тенденція до зниження злочинів вчинених у громадських місцях, у стані алкогольного сп’яніння, вчинених неповнолітніми.

Викликає занепокоєння зростання злочинності в районі за 6 місяців 2012 року майже на 22 %, попри зниження її в області.

Ріст злочинності відбувся, передусім, за рахунок збільшення крадіжок, шахрайств, незаконного заволодіння транспортними засобами.

Напруженою залишається ситуація на території Бутенківської сільської ради, Білицької селищної ради та на території Кобеляцької міської ради, де відзначається найбільше зростання злочинності.
З метою визначення додаткових узгоджених заходів направлених на підвищення ефективності протидії злочинності та корупції, прокуратурою Кобеляцького району 19.06.2012 року проведено спільну координаційну нараду із керівниками правоохоронних органів.


Автор: Руслан Кривоніс, прокурор Кобеляцького району


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
25 липня 2012, 11:34 | Кобеляки | Кримінал
1. водій / 27 липня 2012, 08:37
Коли через границю перевозять наркоту, ті хто везе по пів кіла ловляться та садяться у тюрми, ті хто везе кілогрми проходять без питань. І це не баг, це така фітча.

До речі, той порошок що вилучили у пійманих дрібних перевозчиків, буде повернуто у потрібні руки, а уже завтра буде заново перевезений кілграмовою партією.
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації