Вхід | Реєстрація

«Якби ті вибори кожен місяць!»

«Якби ті вибори кожен місяць!»

20-го липня інваліди Новосанжарського району отримали першу партію інвалідних візків. Як пояснили в районному управлінні праці та соціального захисту населення, безкоштовне вручення колісних крісел — це виконання однієї з соціальних ініціатив Президента.

Мікроавтобус із сервісного центру приїздить до Нових Санжар рано — близько пів на сьому ранку. Спеціаліст-консультант підписує необхідні папери у начальника управління Наталії Гомлі та з’ясовує майбутній маршрут. У цій партії до району привезли 8 колісних крісел. Три з них дістануться інвалідам з Нових Санжарах, по одному відвезуть до Соколової Балки, Драбинівки, Крутої Балки, Малих Солонців та Писарівки.

— Ці візки привезли з кіровоградського підприємства «Друкмаш-центр», — пояснює Наталія Гомля. — Просто зараз їх відвезуть та вручать людям. На місці консультант із сервісного центру продемонструє інвалідові візок та пояснить, як ним користуватися.

Один з візків залишають в управлінні. Його отримає колишній голова ради ветеранів Микола Панченко, як тільки повернеться з лікування.

Інший візок відвозять на Зарічку та вручають Володимиру Бабаю. Він уважно оглядає візок, слухає консультанта, який розкладає крісло посеред двору і напівжартома коментує:

— Якби ті вибори кожен місяць! Може б мені, каліці, хоч якусь «Таврію» тоді б дали!

— Це, дед, соціальні ініціативи, — пояснює консультант. І демонструє комплектацію візка — інструкцію, насос та набір ключів.

Ще одна коляска дістається Леоніду Асламову. Біля воріт мікроавтобус зустрічає його дружина. Вона оглядає інвалідний візок та дивується:

— Яка велика коляска! Та ви її складіть, бо у фірточку, мабуть, не влізе!

Жінка пояснює, що сам чоловік їздити на візкові не зможе — він паралізований. Але вона буде його возити на новій колясці. І демонструє стару, яку вони раніше використовували — та не така комфортна і велика. Після того, як жінка підписує необхідні папери, вона стурбовано запитує:

— А скільки з мене, хлопці?

Представник управління праці пояснює їй, що коляски інвалідам вручають безкоштовно. Жінка щиро дякує і проводить гостей до воріт. Ті вирушають далі, щоб вручити інші коляски інвалідам.

Тим, хто отримав ці коляски, можливо, і не важливо, що це — саме завдяки соціальним ініціативам Президента. Напевно, для людей, у яких обмежені можливості, важливо, що завдяки цим кріслам їх тісний світ зможе стати трохи ширшим.


Автор: Володимир ПАРШЕВЛЮК, «ЕХО з регіону»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації