Вхід | Реєстрація

Пенсії зросли. І ще зростуть

Пенсії зросли. І ще зростуть

У Новосанжарському управлінні праці та соціального захисту населення провели засідання круглого столу, під час якого говорили про виконання соціальних ініціатив Президента.

На початку засідання заступник голови райдержадміністрації Іван Солодовник трохи пофілософствував на тему нинішнього рівня життя.

— Зараз насправді не такі погані часи, — зауважив Іван Олексійович, — давно минув той період, який був у 90-х, коли пенсії виплачували борошном та олією. Зараз люди живуть непогано. Тому дуже неприємно на місцях зустрічатися із людьми, які одразу ж починають усе лаяти. Пенсії підняли? Підняли! Виплату до 9-го Травня збільшили? Збільшили!

Далі Іван Солодовник перейшов безпосередньо до теми круглого столу — соціальних ініціатив Президента. Зокрема, нагадав слова віце-прем’єра Сергія Тігіпка, який констатував, що 10 із 13 ініціатив уже виконані. Заступник голови РДА назвав цифри, які стосувалися безпосередньо району. Так, пенсії були підняті 11 тисячам пенсіонерів Новосанжарщини. І зараз тих, хто отримує пенсію розміром від 1000 до 1500 гривень — 6621 чоловік (або 58,8 % усіх пенсіонерів). Тих же, хто отримує пенсію меншу за 900 гривень, лишилося всього 553 чоловіки (або 4 %). Іван Солодовник нагадав, що пенсія протягом року буде підійматися ще два рази — 1-го жовтня та 1-го грудня.

Також заступник голови РДА повідомив, що у районі було створено 175 нових робочих місць — у сільському господарстві, торгівлі, сфері надання послуг. Пообіцяв він, що вже цього року мешканці району питимуть новосанжарську мінеральну воду. А також їстимуть молочні продукти, виготовлені на відновленому маслозаводі.

Згадав Іван Олексійович і про телетюнери, які вже були вручені 22 мешканцям району. І про виплати Ощадбанку, які проводять практично без затримок. Деякі нарікання на отримання виплат за вкладами є, але, за словами заступника голови РДА, стосуються вони, як правило, технічних накладок або звичайних непорозумінь.

Начальник управління праці та соціального захисту населення Наталія Гомля розповіла про безкоштовне забезпечення інвалідів колісними кріслами. І повідомила, що найближчим часом такі крісла отримають 46 осіб з обмеженими можливостями. Також Наталія Гомля зауважила, що у Полтаві відкрився реабілітаційний центр для інвалідів, послугами якого можуть скористатися і мешканці Новосанжарського району.

Заступник начальника управління Микола Плахотнік розповів про хід забезпечення населення телетюнерами і зупинився на деяких нюансах. Зокрема, зауважив, що отримати тюнер може лише людина, особу якої підтверджує паспорт. Саме на її ім’я приходить тюнер. Якщо ж, не дай, Боже, потенційний одержувач тюнера помре, то його рідні не зможуть отримати цифровий пристрій замість нього. У такому випадку тюнер повертається назад.

На завершення круглого столу представники влади та районних громадських організацій обговорили виконання районних соціальних програм. Голови організацій фінансуванням та співпрацею з владою були цілком задоволені.


Автор: Володимир ПАРШЕВЛЮК, «ЕХО з регіону»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
28 липня 2012, 11:20 | Нові Cанжари | Фінанси
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації