Вхід | Реєстрація

У районі відкриють полювання на фазанів

У районі відкриють полювання на фазанів

21-го липня у Новосанжарському районі випустили дві сотні фазанів. Уже цього листопада мисливці зможуть полювати на цих птахів.

Кошти на закупівлю фазанів виділили первинні осередки мисливських колективів та спонсори, якими виступили агроформування. Так, ТОВ агрофірма «Добробут» (директор Олександр Коваленко) виділила 2000 грн. ТОВ агрофірма «Сокіл» (директор Володимир Замула) — 3040 грн. Новосанжарське ГМРП додало 3000 гривень, райрада УТМР — ще 1500 грн. Первинний мисливський колектив Соколової Балки зібрав 1200 гривень, Шедієвого — 1000 грн., Драбинівки — 650 грн. Усього зібрали понад 12 тисяч гривень.

За ці кошти у Харківській області, у розпліднику «Фазанаріум», закупили 206 фазанів. Кожен з них обійшовся у 60 гривень. Двомісячних птахів мікроавтобусом привезли до Андріївки та випустили у вольєр на території мисливських угідь Соколовобалківського мисливського колективу.

— Деякий час фазани будуть жити на території вольєру, але дуже швидко розлетяться з нього, — пояснює директор Новосанжарського ГМРП Віктор Бабич. — Їх уже зараз багатьох у вольєрі немає — вилетіли. Ви бачили, як вони злітають? Вертикально. Куди там тому вертольотові!

У новітній історії району фазанів на мисливські угідді запускають уперше. Мисливці-старожили пригадують, що років тридцять тому їх уже запускали у Малій Перещепині. Але зими тоді були дуже суворими і птахи не прижилися.

Якщо цього разу фазани приживуться, то вже у листопаді на них можуть відкрити полювання. Віктор Бабич говорить, що поки що не знає, якою буде ціна ліцензії на фазана. Але приблизно вона складатиме вартість закупленого птаха. За кошти, отримані від реалізації ліцензій, УТМР планує закупляти фазанів і наступного року.

11-го серпня у районі планують відкрити полювання на дику качку. Розпочнеться воно не о 18:00, як зазвичай, а о 16:00.


Автор: Володимир ПАРШЕВЛЮК, «ЕХО з регіону»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
29 липня 2012, 11:27 | Нові Cанжари | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації