Вхід | Реєстрація

«Ворскла»(Полтава) - «Карпати»(Львів) 3:1

«Ворскла»(Полтава)  - «Карпати»(Львів) 3:1

Українська Прем’єр-ліга, 3 тур: матч між полтавською футбольною командою «Ворскла» та «Карпати» (Львів).

Перед матчем на Ворсклу, на її тренерів і гравців, виявлявся неабиякий тиск. Ще б пак: перетворення з учасника єврокубків в команду нижньої частини таблиці нікому не сподобається, а плюс ще природний ажіотаж навколо нового тренера і гравців. Коротше кажучи, Ворскла настроїлася показати усім, що списувати з рахунків її рано.

Ймовірно, з цієї причини Євтушенко зважився на чергові зміни в складі. По-перше, повернулися в основу Курилов, Селін та Долганський, по-друге вийшов в основі Безвусий(під нападаючим) і Маркоскі на своїй традиційній позиції. І по-третє, змінилися флангові півзахисники: справа грав Єременко, ліворуч - Будник. Варто відмітити, що харківські крайки дуже непогано себе проявили.

Саме вони організували першу небезпечну атаку на 3 хвилині, коли Єременко навісив, а Будник головою пробив над перекладиною. Через пару хвилин вже Селін підключився по своєму флангу, показавши Карпатам, що і від нього варто чекати небезпеки.

Перший натиск полтавчан успіхом не увінчався, але Карпати чомусь не стали проводити контрвипади. Показалося, що в команді незлагода з фізико-психологічною готовністю: дуже вже повільно працювали півзахисники, тріо форвардів майже не пропонувало себе, а захисники помилялися в простих ситуаціях. Так, наприклад, сталося на 21 хвилині, коли після кутового м'яч потрапив в оборонця гостей, а від нього відскочив на ногу Лієтаве, який відкрив рахунок своїм голом за Ворсклу.

Пройшло п'ять хвилин - і знову посипалася центральна вісь Карпат: Лієтава віддав передачу на Безвуса, а той минув Балажіца і Пластуна, витримав паузу, уклавши на газон Богатинова, після чого відправив м'яч точно в кут воріт. До речі, таким чином Роман відмітив своє трохи запізніле нагородження призом за звання кращого молодого гравця минулого сезону, який йому вручили перед грою.

У кінці першого тайму Ворскла, спробувавши зіграти на утримання рахунку, двічі трохи не поплатилася. Вийшовший на заміну на 43 хвилині Касян спочатку трохи не перекинув Долганського, а потім асистував Худобяку, але його передачу перехопив кіпер Полтави.

Початок другого тайму знову був за Ворсклою. Традиційно проявляли активність флангові виконавці, у яких гра явно пішла. На 53 хвилині Будник і Єременко організували третій м'яч у ворота Карпат. Дмитро на фланзі в районі центру поля віддав передачу на Євгенія, той кинув партнера в прорив і Єременко, який вийшов наодинці з воротарем, довів лічбу до розгромного. Уже такі атаки кваліфіковані захисники повинні читати, про що і заявив на післяматчевій прес-конференції тренер Карпат Павло Кучеров.

Його команда сподобилася на гол престижу, але, швидше за все, це був результат награної комбінації, до якої Ворскла виявилася неготовою: з кутового послідував не навіс, а пас назад на Худобяка, той вже навісив на далеку штангу, де Ощипко головою відквитав один м'яч. Більше Карпат ні на що не вистачило - і це питання по фізготовності команди. Враження було таке, ніби львів'яни грають після важкого сезону і на увесь матч їх бракує.

Тому фінального штурму у них і не вийшло, а ось Ворскла(і в особі Безвуса, і в особі Янузі, і в особі Чеснакова, і особливо Кривошеєнко) могла ще збільшити свою перевагу. Проте і 3:1 вистачило, щоб трохи скрасити безрадісний старт полтавчан. Ну а Карпати. Сподіваємося, що ті речі, які відбуваються нині усередині команди, не стануть визначальними в її майбутньому. Інакше і сподіватися нема на що.


Автор: Євгеній Бриж, www.football.ua


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
30 липня 2012, 14:26 | Полтава | Спорт і здоров'я
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації