Вхід | Реєстрація

Кримінальна хроніка Кобеляцького району

Отелло закінчив свою криваву справу

Чоловік, який тиждень тому спробував убити коханця своєю співмешканки, був випущений на свободу. І зарізав нещасну жінку.

У минулому ми повідомляли про криваву різанину у селі Світлогірське. Чоловік приревнував свою колишню співмешканку до іншого і намагався вбити суперника, а потім спробував повіситися. Це йому теж не вдалося. Важко це говорити, але напевне всім би було краще, якби спроба самогубства вдалася. А так історія набула ще більш кривавого продовження.

Як відомо, українське законодавство вже досить давно і безнадійно гуманізується. І ревнивця, який перебував під слідством за спричинення тілесних ушкоджень, затримавши, невдовзі відпустили на свободу.

Вранці 27-го липня до чергової частини Кобеляцького райвідділу внутрішніх справ надійшов тривожний сигнал. У світлогірську лікарню доставили 23-річну місцеву жительку із ножовими пораненнями. Жінку перевезли до Кобеляцької ЦРЛ, де вона того ж дня померла. Перед смертю вона встигла розповісти правоохоронцям страшну історію.

Випущений на свободу за різанину 35-річний Б., про якого ми писали в минулому номері «ЕХО», знову приїхав до своєї співмешканки. Із собою він узяв ніж і заховався у літній бані. О 6:30 ранку жінка спробувала зайти у власний будинок. У цей момент вона помітила ревнивця, який мчав до неї з ножем у руках. Нещасна почала тікати до сусідів. Але Отелло наздогнав її і кілька разів ударив ножем у спину. Як виявилося пізніше, він пошкодив своїй жертві одну із життєво важливих артерій.

Закінчивши криваві розбірки, злочинець утік. Того ж дня його знайшли мертвим у лісосмузі. Вбивця повісився на мотузці від дитячої гойдалки.

Гуманізація законодавства закінчилась убивством. Сиротою залишилась 3-річна дівчинка.

 

Злодія знайшли за відеоматеріалом

Сучасні системи відеоспостереження допомогли міліціонерам оперативно розшукати злочинця.

У ніч із 27 на 28 липня у Кобеляках був пограбований один із приватних магазинів. Злодій розбив вікно і заліз у приміщення. Магазин спеціалізувався на торгівлі продуктами харчування, але вони злодюжку не цікавили. Його більше хвилювали гроші. І він їх знайшов. Із кабінету директора закладу зловмисник поцупив 2,5 тисячі гривень. Важлива деталь — залізши через розбите вікно у приміщення, чолов’яга ненароком зачепив ногою і розтрощив кілька банок із кетчупом.

Злодія знайшли вже наступного дня. На допомогу міліціонерам прийшов запис із камер відеоспостереження, встановлених у магазині. Підприємець виявився розумнішим та менш скупим, від більшості своїх колег і встановив у закладі кілька мініатюрних відеокамер. Одна з них і зафіксувала проникнення злочинця.

Кіно про крадіжку першими подивились начальник сектору карного розшуку Іван Савченко та старший оперуповноважений карного розшуку Олександр Драний. Вони й упізнали у головному герої аматорського відео вже відомого їм клієнта. То був один із жителів Кобеляк. Не маючи ще й трьох десятків років за плечима, чоловік вже встиг «нажити» суровий вирок за крадіжку мотоцикла. І не покаявся. Тиждень тому він викрав 10 тисяч гривень з магазину в селі Бреусівка. Можливо, гроші швидко закінчились чи надто легко йому далися, але чолов’яга вирішив обікрасти ще й кобеляцький магазин. А тут, на тобі — в кіно потрапив!

Цікаво, що злодій був настільки непрофесійним, а можливо — легковажним, що на розмову в райвідділ внутрішніх справ прийшов у тому ж одязі, у якому обікрав магазин. І на його взутті та брюках міліціонери одразу ж знайшли залишки злощасного кетчупу. Ось такі цікаві новини.

Висновок — краще періть одяг. А в ідеалі — не лізьте у чужі магазини.

 

Викрили «бригаду» малолітніх злодюжок

Четверо хлопців віком 16-17 років «спеціалізувались» на крадіжках із осель пенсіонерів.

Свій злочинний промисел «бригада» розпочала ще у 2008 році, коли її учасникам було взагалі по 14 років. Підлітки «вираховували» будинки, в яких жили одинокі пристарілі люди, а потім під прикриттям темряви грабували їх. Не гребували нічим. Цупили все — від цвяхів до ікон. Коли не вистачало пенсіонерів, лізли в інші будівлі. Так одного разу викрали комп’ютер із школи карате «Дзансін». Їх не лякала навіть можлива фізична розправа з боку каратистів.

Один епізод вразив своїм цинізмом навіть досвідчених кобеляцьких міліціонерів. Помер старий чоловік. Його тіло лежало у кімнаті. І родичі для того, щоб по оселі не розповсюджувався специфічний неприємний запах, відкрили вікно. Малолітні злодюжки скористалися цим, проникли у будинок і викрали два комп’ютери, якими користувались онуки померлого дідуся.

Під час оперативного «відпрацювання» Кобеляк на слід бригади вийшли співробітники карного розшуку Іван Савченко та Максим Крейс. Вони й затримали юних злочинців.

Зараз триває слідство. Кримінальна справа порушена за ознаками частини 3 статті 185 Кримінального кодексу України. «Вундеркіндам» світить тюремний строк термінов від 3 до 6 років.


Автор: Ігор ФІЛОНЕНКО, «ЕХО з регіону»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
9 серпня 2012, 17:14 | Кобеляки | Кримінал
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації