Вхід | Реєстрація

Запалали білицькі звалища

Запалали білицькі звалища

Посуха принесла селищу нову проблему

Шалені спека і посуха, від яких все літо потерпає Кобеляцький район, призвели не лише до величезних втрат у аграріїв. Вони додали також чимало клопотів владі та комунальним службам.

У селищі Білики функціонують три напівзаконні сміттєзвалища. З настанням спеки вони горять ледве не щодня. У результаті, жителі найближчих до них будинків потерпають від ядучого диму, а селищний бюджет втрачає щоденно кілька сотень гривень. Адже на гасіння пожеж виїжджають машини. Вони виливають на звалища й так дорогоцінну для селища воду та ще й спалюють по кілька десятків літрів бензину. Фінансуються ж ці заходи з селищного бюджету.

Причина загорань криється зовсім не у спеці та ефекті самозапалення. Їх свідомо вчиняють недобросовісні біличани. Швидше за все, це так звані «металісти», тобто, шукачі металу.

У зв’язку з такою ситуацією до земляків звернулась селищний голова Ольга Киричко. Вона говорить: «Шановні біличани! Прохаю вас зупинити неподобство. Не допускайте підпалів у місцях збору сміття, інформуйте владу про паліїв. Це — ваше здоров’я, гроші, які були б витрачені на потреби селища, а не на гасіння пожеж!»

До виявлених паліїв селищний голова разом із правоохоронцями обіцяють вчинити суворих заходів адміністративного впливу.


Автор: Ігор ФІЛОНЕНКО, «ЕХО з регіону»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
9 серпня 2012, 18:44 | Кобеляки | Надзвичайне
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації