Вхід | Реєстрація

«Ви приїхали — ви і гасіть!»

«Ви приїхали — ви і гасіть!»

На черговій нараді при голові РДА говорили про пожежу в Маячці та смерть у лікарні.

На початку наради представник райвідділу МНС повідомив, що 29-го липня сталася пожежа на луках неподалік села Маячка. У вогні згоріли близько 80 гектарів чагарників, 4,5 тонни сіна, 50 тюків соломи та чотири дачних будинки. У гасінні пожежі брали участь пожежне відділення, техніка «Чистої криниці», лісгоспу та ПГНК.

— А ви знаєте, що там можна знайти людський фактор? — звернувся голова райдержадміністрації Сергій Шовкопляс до присутніх на нараді правоохоронців. — Я чув, що житель Лівенського туди вивозив сміття і запалив. Його загасили, але звідтіля міг піти вогонь далі.

Після цього заступник голови райдержадміністрації Володимир Борт поділився своїми спостереженнями та враженнями з місця події:

— Коли ми туди приїхали, то важко було зрозуміти, де і скільки горить! Таке враження було, що горить скрізь. Поруч була високовольтна лінія, горіли дерева, які могли на цю лінію впасти…

— Ви розкажіть про позицію дачників, — підказав голова РДА.

— Так, дачники вели себе досить дивно. Один підійшов до нас і каже: «Ви приїхали — ви і гасіть!» Сів у машину і втік. А люди рятували йому та іншим дачні будинки. Там хлопці були — один школяр і семеро студентів. Вони брали віники з бур’яну і ними збивали вогонь, щоб не пішов далі на село. Ці ж хлопці встигли винести з однієї хати усі речі на вулицю — щоб не згоріли. До нас підійшли і кажуть: «Дайте, дядю, водички, бо у горлі пересохло!»

Серій Шовкопляс також зауважив, що одним з активістів, які допомагали боротися з вогнем, був колишній ув’язнений. У екстремальній обстановці він не просто не лишився осторонь, а був у числі перших.

— Це до того, що ніколи не треба на людину вішати ярлики, — філософськи закінчив голова РДА.

Далі учасники наради заслухали цифри статистики звернень до райвідділу міліції за минулий тиждень. Після того, як представник райвідділу Ігор Кіденко завершив виступ, Сергій Шовкопляс звернув його увагу на лист, який надійшов до райдержадміністрації. Голова РДА зачитав присутнім уривки з цього листа. Суть цього звернення полягала у наступному. Житель Нехворощі пообіцяв уставити двері літній мешканці Новосанжарського району. Отримав гроші в сумі 4600 гривень і… зник. Спочатку на телефонні дзвінки відповідав, що вставить двері пізніше. Потім взагалі перестав брати слухавку.

— Ви ж розумієте, що не лише для бабусі, а для будь-якого мешканця району 4600 гривень — це великі гроші? Давайте зробимо так, щоб ця бабуся отримала свої гроші і більше не була змушена писати скарги! — звернувся до Ігоря Кіденка голова райдержадміністрації.

Далі в ході наради головний лікар ЦРЛ Ольга Гиря розповіла про надзвичайний випадок, який стався в лікарні. 25-го липня до лікарні поступив хворий із Пристанційного. Медики поставили йому попередній діагноз гострий перитоніт і наполягали на операції.

— Ні сам хворий, ні його родичі дозволу на операцію не дали. Його до ночі умовляли, — запевнила Ольга Гиря, — а 27-го числа він помер. Потім його родичі почали творити щось страшне! Били лікарів та санітарів, увірвалися до кабінету і викрали медичну документацію. Ми викликали міліцію. Його син погрожував, що хірурги нашої лікарні не будуть не те що працювати у лікарні, а й взагалі жити! Хоча судово-медичний розтин, який провели у Полтаві, цілком підтвердив наш попередній діагноз. Цю людину потрібно було негайно оперувати, але він відмовився. Без його дозволу різати ми не мали права.

Завершилась нарада на мажорній ноті. Сергій Шовкопляс поцікавився у директора Новосанжарського молоковозаводу Олексія Брижаня:

— Коли ви вже почнете виробництво?

— Та першу пробну партію ми вже випустили, — відповів Олексій Федорович, — але промислового випуску ще не почали.

— Але ж самі вже продукцію пробували? — весело поцікавився голова РДА.

— Пробували, — зізнався Олексій Брижань. І пообіцяв, що вже у серпні молокозавод почне випускати продукцію на продаж.


Автор: Володимир ПАРШЕВЛЮК, «ЕХО з регіону»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
10 серпня 2012, 09:18 | Нові Cанжари | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації