Вхід | Реєстрація

«То треба до Азарова дзвонити!»

«То треба до Азарова дзвонити!»

Чергу до дверей відділення Ощадбанку у Нових Санжарах починають займати о четвертій ранку.
Четвер, 7:30 ранку. Біля дверей Новосанжарського відділення Ощадбанку — черга чоловік зо 20. Люди нервово тупцюються, підходять поближче до сходів, адже через 15 хвилин в банку розпочинається робочий день. Запитую у чоловіка, чи тут стоять за виплатами по вкладах. Він відповідає, що сьогодні стоять за виплатами на померлих. Тим часом відкривають двері і люди починають заходити в приміщення.

Оформляють документи біля першої каси, а гроші отримують біля третьої. Процедура отримання займає близько 30–40 хвилин. Через деякий час у залі стає буквально нічим дихати, двом бабусям пощастило сісти, бо стільців лише два… Одна старенька, яка зареєструвалася ще в квітні, а отримувати гроші їй призначили на липень, скаржиться: «Сьогодні прийшла в 4:45 і була п’ята, вже не вперше займаю чергу, сьогодні, можливо, і справлюсь. Що зміниться, коли ви про це напишете? То треба до Азарова дзвонити!»

Ощадбанк з 1 червня виплачує спадкоємцям по 500 гривень на поховання вкладників, які померли у 2005–2011 роках, не отримавши компенсацій за втрати від знецінення грошових заощаджень. Для того, щоб отримати виплату, потрібно зареєструватися, звернувшись у відділення ощадбанку, де відкрито компенсаційний вклад померлого. Для цього потрібно мати власний паспорт, свідоцтво про смерть вкладника, його ощадну книжку, довідку про присвоєння йому ідентифікаційного номера та її ксерокопію.

Крім цього ощадбанк виплачує по 1000 гривень вкладникам Ощадбанку колишнього СРСР, дані яких було внесено до «Реєстру» до 01.01.2012 рік, а також тим, хто не отримав компенсаційні кошти у 2008 році і пройшов актуалізацію даних, яка триває з 2 квітня поточного року.

Але отримати знецінену 1000 гривень не так то й просто. Спочатку необхідно звернутися на «Гарячу лінію» за номером (на вибір) 044–364–21–21, 0–800–212–000, аби дізнатися, коли приходити в банк, щоб перевірити свою наявність в реєстраційному списку. Потім прийти, щоб заповнити формуляр, і аж тоді в призначене число отримати гроші, які нарахують на картку.

Компенсаційні виплати триватимуть до 25 грудня. Передбачається, що за цей період банк встигне обслужити близько 6 мільйонів вкладників. Скільки саме людей наразі отримали свою тисячу у Новосанжарському відділенні «Ощадбанку», нам дізнатися не вдалося. Там просто відмовилися давати якийсь коментар для газети.


Автор: Оксана ЛЕВЧЕНКО


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
10 серпня 2012, 09:53 | Нові Cанжари | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації