Вхід | Реєстрація

За останній рік інваліди не отримали жодного автомобіля

За останній рік інваліди не отримали жодного автомобіля

Тому сподіватися на швидке просування черги на них не доводиться. Скільки ще чекати потенційним автовласникам — наразі невідомо. Їм доведеться набратися терпіння, якого їм, схоже, не позичати. Адже деякі стоять у черзі на отримання автомобіля з середини 90-их.

До новосанжарської редакції тижневика «ЕХО» звернувся житель Шедієвого Василь Герасименко. Чоловік розповів, що має доньку — інваліда І групи. За законом вона, як інвалід, має право на отримання автомобіля. Її батько записався у спеціальну чергу на його отримання. Але, за словами чоловіка, за останні два десятиріччя черга суттєво не посунулася.

— Я став на чергу у 1994-му році,  — розповів Василь Андрійович, — потім кожного року їздив дізнаватися, які ми у черзі. Останній раз, коли був в обласному управлінні праці та соціального захисту населення, мені повідомили, що зараз ми 205 на черзі. Але чи посувається ця черга і чи дають взагалі зараз ці автомобілі — я не знаю.

Далі чоловік розповів, що раніше мав власного автомобіля — вазівську «шістку». Але її довелося продати, адже для того, щоб стояти у черзі, не можна було мати свого авто.

— Їздив у МРЕО, з обліку познімали, а машини нам так і не дають. Я чув, що дають тільки інвалідам війни. Є такі, що і після нас у черзі стояли, та вже поотримували. А ми все чекаємо…

Щоб дізнатися, чи просувається взагалі автомобільна черга і скільки ще чекати на автомобіль новосанжарським інвалідам, ми звернулися до управління праці та соціального захисту населення. Там нам пояснили, як на район виділяють машини та як їх потім розподіляють.

— У 2011-му та 2012-му інваліди району не отримали жодного автомобіля — на район їх просто не дали, — пояснили в управлінні. — Взагалі ж, якщо машини і виділяють, то розподіляють їх наступним чином. Якщо, приміром, дають десять автомобілів, то 50 % дістаються особам, що мають право на першочергове забезпечення автомобілями. Це — інваліди війни. 30 % отримують ті, хто мають право на позачергове забезпечення автомобілями. Це, зокрема, учасники бойових дій. І 20 % залишається для осіб усіх інших категорій, що забезпечуються автомобілями у порядку загальної черги.

Останнього разу автомобілі отримували 2010-го року. Тоді по автомобілю «Славута» отримали три інваліди війни І-ої групи з Новосанжарського району. Зараз «Славута» знята з виробництва. І тим, хто стоїть у черзі, пропонують автомобіль «Geely». Щоправда, поступають машини так само нерегулярно та у недостатній кількості.

Тому прогнозувати, коли Василь Герасименко отримає автомобіль, наразі ніхто не береться. Адже, окрім тих, хто має право на першочергове та позачергове отримання машини, у черзі перебувають ще 52 інваліди загального захворювання з Новосанжарського району. І просувається ця черга дуже і дуже повільно. Пришвидшити її може хіба що Президент, який запропонує інвалідам ще одну соціальну ініціативу — тепер вже із забезпечення автомобілями. Але поки що про таку нічого не чути.


Автор: Володимир ПАРШЕВЛЮК, «ЕХО з регіону»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
10 серпня 2012, 18:40 | Нові Cанжари | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації