Вхід | Реєстрація

Полтавська «Ворскла» програла у Драбинівці

Полтавська «Ворскла» програла у Драбинівці

У товариському поєдинку команда з Полтави поступилася місцевій «Чистій криниці» з рахунком 2:1.
Щоправда, необхідно зазначити, що із драбинівськими футболістами грали все ж таки не основні футболісти клубу, а юніори 1995-1996 року народження. Протягом серпня вони відпочивали та тренувалися у дитячому оздоровчому таборі «Орлятко». Коли їм знадобився спаринг-партнер для товариської зустрічі, то тренер команди — Олександр Єжаков — вийшов на Віталія Барановича, тренера новосанжарської команди «Стандарт». Той, у свою чергу, запропонував провести гру із драбинівською «Чистою криницею», командою, якою Віталій Баранович опікується вже не один рік. Перевезення команди на гру і назад до табору приймаюча сторона брала на себе, тому «ворскляни» погодилися.

Гра викликала у місцевих жителів неабиякий ажіотаж. Все ж таки приїздить полтавська «Ворскла», нехай і у молодіжному варіанті. На стадіоні у Драбинівці зібралися кілька сотень глядачів. Усім їм «Чиста криниця» презентувала нову форму. Вже знайомого — помаранчевого — кольору із логотипом команди на лівій стороні та прізвищем гравця над номером. Форму придбали за кошти агроформування «Чиста криниця», яке є засновником і постійним спонсором команди. Директор агрофірми Віктор Сидоренко був присутнім на стадіоні та уважно спостерігав за грою драбинівської команди.

«Чиста криниця» вийшла на матч у наступному складі: Сергій Бурлаковський — Олег Міщенко, Максим Руденський, Олександр Галушка, Володимир Харченко — Віталій Баранович, Владислав Лещенко, Іван Гень, Микола Потягов — Микола Удовенко, Антон Руденський. Протягом гри Ігор Царенко змінив Антона Руденського, а Олександр Остріков — Владислава Лещенка.

Гра розпочалася одразу у високому темпі. Гравці «Ворскли» більше та краще тримали м’яч, але футболісти «Чистої криниці» краще контратакували та створювали більше моментів. Саме вони відкрили рахунок у грі. Після подачі Віталія Барановича м’яч у ворота суперників забив форвард драбинян Антон Руденкський — 1:0. Через кілька хвилин «Чиста криниця» подвоїла рахунок. Віталій Баранович отримав м’яч у штрафній суперника і, не дивлячись на кількох захисників, які заважали нанести удар, технічно відправив м’яч у кут воріт — 2:0.

До перерви рахунок міг бути взагалі розгромним. Але Олег Міщенко спочатку випробував на міцність поперечину, а потім потужним ударом потрапив у стійку. Перший тайм завершився за рахунку 2:0 на користь господарів стадіону.

Не дивлячись на товариський статус матчу, юні футболісти «Ворскли» були зовсім не налаштованими програвати. Другий тайм вони провели краще, ніж перший. Іще більше контролювали м’яч, точно грали у пас і дивували місцевих уболівальників класними переводами з флангу на фланг на 40-50 метрів. Хвилин за п’ятнадцять до закінчення гри вони відіграли один м’яч і кинулися вперед, щоб зрівняти рахунок.

— Останні хвилини гри нам було дуже важко. І втома вже давалася взнаки, і судоми зводили, — розповідає граючий тренер «Чистої криниці» Віталій Баранович, — але ми зуміли відстояти у захисті та довести гру до перемоги.

Глядачі подякували футболістам за перемогу вдячними оплесками. Молоді ж «ворскляни» змушені були залишати поле у якості переможених. Їх тренер, не дивлячись на неприємну поразку, підійшов до Віктора Сидоренка та подякував йому за гарний прийом. Відзначив він і рівень підготовки стадіону, і якість гри самої команди. Навіть зауважив, що «Чиста криниця», за бажання, могла б виступати у чемпіонаті України серед сільських команд. Віктор Сидоренко, у свою чергу, подякував за гру футболістам «Ворскли». І розповів, що у Драбинівці намагаються робити усе для розвитку місцевої команди. Купують форму, м’ячі, взуття, створюють умови, не гірші, ніж у деяких обласних команд.

На прощання Олександр Єжаков пообіцяв — якщо запросять — іще раз приїхати із командою до Драбинівки. І обов’язково зіграти матч-реванш. А поки що драбинівські футболісти можуть із повним правом говорити своїм знайомим, що перемогли на футбольному полі саму полтавську «Ворсклу». Нехай, і у юніорському складі.


Автор: Володимир ПАРШЕВЛЮК, «ЕХО з регіону»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
16 серпня 2012, 17:35 | Нові Cанжари | Спорт і здоров'я
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації