Вхід | Реєстрація

Полювання у районі розпочнеться 18-го серпня

Полювання у районі розпочнеться 18-го серпня

Дату відкриття перенесли вже втретє. І за останніми даними мисливці Новосанжарського району зможуть піти на качку вже у цю суботу.

Про це повідомив голова районної ради УТМР Віктор Бабич.

— Спочатку було на 11-те, потім на 25-те. Тепер, начебто, остаточно затвердили дату відкриття на 18-те серпня, суботу. Полювання розпочнеться о 16:00, — розповів нам Віктор Дмитрович. — Ця дата, гадаю, вже остаточна, тому що перенести вже просто не встигнуть. Я втретє документи переробив — і у екологію, і у держлісгосп, і у обласне управління. Сьогодні провели президію, я довів до усіх, що полювання починається вже у цю суботу.

За словами Віктора Бабича, на значні трофеї мисливцям сподіватися буде складно. Через високу температуру та бездощове літо рівень водойм у районі понизився, а тому і качки на них залишилося зовсім небагато. А от бажаючих її вполювати вистачатиме. За прогнозами голови ради УТМР, 18-го серпня на відкриття полювання у районі вийдуть до 400 мисливців. Окрім качки, вони зможуть полювати на іншу пернату дичину: бекаса, кулика, голуба.

Перед тим, як виходити на полювання, мисливцям слід пригадати, що стріляти можна не ближче 200 метрів від населеного пункту. А враховуючи високу пожежну небезпеку, яка трималася протягом усього серпня, слід обмежити розведення вогнищ у лісах та на луках.

— На президії ми всім нагадали про техніку безпеки у лісі. Зрозуміло, що заборонити людям розводити багаття ми не можемо. Але дотримуватися правил протипожежної безпеки при цьому мисливці зобов’язані. Будемо сподіватися, що і відкриття, і подальше полювання пройдуть без надзвичайних ситуацій, — побажав наостанок Віктор Бабич.


Автор: Володимир ПАРШЕВЛЮК, «ЕХО з регіону»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
18 серпня 2012, 10:18 | Нові Cанжари | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації