Вхід | Реєстрація

Щастя без горілки

Щастя без горілки

Перечитуючи статтю «10 причин відмовитися від алкоголю» (№ 31 (469) від 03.08.2012), спіймала себе на думці, що в ній бракує по-справжньому переконливих аргументів проти вживання алкоголю. Стаття цікава і обґрунтована, легко читається, але… навряд чи хтось після її прочитання кине пити. Усі негативні наслідки пияцтва людям відомі, але що й казати, алкоголь — найдоступніший спосіб розслабитись, підняти настрій, а чоловікам — відчути свою мужність та силу. Тож і відповідь на питання «Як відмовитися від алкоголю?» слід шукати в задоволенні цих людських потреб — як веселитися і розслаблятися на тверезу голову.

П’ять років тому, коли народилася наша перша дитина, ми з чоловіком одразу вирішили, що в нашому домі алкогольним напоям не місце! Адже поведінку батьків та їхній спосіб життя дитина змалку вважає за взірець і з великою долею ймовірності перенесе звичаї батьківського дому на своє доросле життя. Отже, щирого бажання здорового та щасливого життя своїм дітям для люблячих і свідомих батьків уже достатньо, щоб не вживати алкоголь, принаймні — в присутності своїх дітей.

Натомість для хорошого настрою за столом організовуйте різні конкурси, вікторини та ігри, яких безліч можна знайти в Інтернеті та тематичних виданнях. Година часу і трохи фантазії — і ваші гості за столом розкуті, веселі та дотепні без спиртних напоїв!

Тепер ближче до потреб чоловіків, оскільки саме вони є основним споживачем алкоголю. Читаємо десяту причину за версією Володимира Паршевлюка: «… через нездатність п’яного чоловіка брати відповідальність за сім’ю, чоловічу роль доводиться брати на себе жінці. Як наслідок, чоловік перестає бути чоловіком, а жінка не може почуватися щасливою у непритаманній їй ролі». Усе це правда, але… навпаки! Так-так, спочатку жінка бере на себе роль чоловіка, і вже потім чоловік, щоб хоч якось зняти напруження в сімейних стосунках, починає випивати.

Нещодавно мені пощастило бути присутньою на тренінгу скандально відомого московського психолога і бізнесмена Павла Ракова. Назва тренінгу досить красномовна: «Насправді я розумна, та живу, як дурна». Аудиторія здебільшого відповідна — жінки за тридцять, у яких невлаштоване особисте життя. Три дні Раков доводив присутнім жінкам: якщо ви чекаєте від чоловіка чоловічих вчинків — подарунків, компліментів, прийняття важливих рішень та усвідомлення відповідальності за них, хорошого заробітку, вірності та любові — насамперед залишайтесь справжніми жінками! Для цього необхідно завжди, якою б стомленою ви не були, мати доглянутий вигляд. З роботи чоловіка зустрічати з радістю та ніжністю. Довіряти своєму чоловікові і приймати його рішення навіть тоді, коли ви впевнені, що він не правий. Щиро радіти його кожному, навіть незначному, подарункові. Не дозволяти мужчині «плакатися в жилетку» — для нього ви насамперед жінка, а не «мамочка». Нехай проблеми і тим паче сльози асоціюються у вашого чоловіка з його батьками чи друзями (чи кому ще він любить жалітися), але не з вами. Для підтримки чоловіка фрази «Я впевнена, що ти справишся з цією проблемою» цілком достатньо. Не беріть на себе чоловічі обов’язки — ви, звичайно, можете поміняти лампочку, забити цвях чи пересунути ліжко в інший куток кімнати, але вчасно зупиніться: це чоловіча робота, і виконувати її повинен лише чоловік (зрозуміло, не під вашу «команду», а після неявного, по-жіночому хитрого натяку).

За статистикою, близько 90% жінок після одруження втрачають свою жіночність, морально придушують своїх чоловіків — як каже Раков, «вішають на себе залізні яйця». Як наслідок, чоловіки все менше проявляють мужність, втрачають впевненість у собі, починають випивати та шукати визнання своїх чоловічих якостей за межами сім’ї. Цю невеселу картину може зупинити і кардинально змінити кожна мудра жінка. Вираз про те, що чоловік — голова, а жінка — шия, не лише звичний тост на кожному весіллі. Це дійсно життєва мудрість, що пройшла крізь сторіччя!

…Повертаючись з тренінгу, з особливою зацікавленістю спостерігаю за сімейними парами. У мій автобус сідає жіночка, на вигляд  — 35-ти років, повнувата (м’яко кажучи), засмальцьоване волосся. Їі чоловік не поспішає за дружиною та дочкою і довго курить біля автобуса. Обличчя кожної людини виражає почуття, які найчастіше відчуває ця людина. На обличчі цього чоловіка я бачу стомленість, «загнаність» і певний страх перед своєю дружиною. Напевно, увечері йому захочеться випити 100 грамів, адже всі знають, що «не буває негарних жінок, буває мало горілки». А цей чоловік, як і всі інші, хоче відчувати себе мужчиною на 100%, а значить, хоче бачити поруч не «задрипанку», а красуню, тому горілка стає для нього справжнім порятунком. Усе було б інакше, якби дружина зранку вимила голову, не гиркала б на чоловіка за кожну дрібницю, а в автобусі ніжно прошепотіла коханому на вухо, як їй не терпиться поскоріше приїхати додому… Думкам про горілку просто не залишилося б місця!

Вірність, визнання та секс — ось те, на думку Ракова та його вдячних клієнтів, що кожен чоловік бажає отримати від своєї дружини. Дайте своєму чоловікові ці три речі в повному обсязі — і він ніколи не проміняє вас на іншу жінку чи на пляшку горілки.


Автор: Наталія Романко


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
21 серпня 2012, 18:03 | Нові Cанжари | Спорт і здоров'я
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації