Вхід | Реєстрація

У Іванівці веселі люди і смачний коровай

У Іванівці веселі люди і смачний коровай

У селі весело і з розмахом відзначили місцеве свято. Іванівців вітали козаки, представники влади і соціалісти.

До підготовки Дня села у Іванівці підійшли з максимальною відповідальністю. Про це свідчить приїзд іногородніх підприємців із дитячими атракціонами — батутом та надувною гіркою. Чимало гостей приїхали в Іванівку і з райцентру та інших населених пунктів району.

Початок свята був призначений на 16-ту годину. Але розпочалась офіційна частина рівно на годину пізніше. Доки організатори готувались, публіка розважалась, як хотіла і чим могла. Дітвора спочатку донесхочу пострибала на батуті, а потім взялась освоювати надувну гірку. Більш старші опановували ази стрільби із лука. Ну, а дорослі смакували асортиментом продуктів, виставлених у кіосках та ятках місцевого та приїжджого громхарчу.

Аж ось близько сімнадцятої сільський голова Іван Гордійко взяв в руки мікрофон і вийшов на сцену. Як і годиться, він привітав земляків із чисельними святами, котрі припали на один день. Розпочав із Преображення та Дня пасічника. Ну, а потім поздоровив іванівців із головним святом — Днем села. Не забув і про День прапора та День Незалежності.

Після цього поздоровляти іванівців взялися чисельні гості. Першим на сходи перед сільським будинком культури вийшов гість із Карлівки Іван Коваль. Він приїхав у Іванівку разом із групою своїх товаришів по Соціалістичний партії. Іванівка відома в Кобеляцькому районі своїми соціалістичними поглядами. Тут згадана партія має чимало прихильників. Тому візит представницької делегації від соцпартії нікого не здивував. Іван Коваль не лише поздоровив присутніх зі святом, а й згадав про політику. Але палицю не перегинав, передвиборчою агітацією не захоплювався. Нинішню владу в основному критикував за намір продати землю. Своєрідним подарунком від соціалістів став виступ Едуарда Клопота, фіналіста шоу «Україна має талант».

Вітали іванівців і Сергій та Микола Жуки. Перший був анонсований як переможець цьогорічної жнивної кампанії. А Микола Григорович виступав від імені козаків. Владу представляв перший заступник голови РДА Микола Шабалтій. Микола Павлович відзначив одну приємну тенденцію, яку помітив у Іванівці. Він сказав, що неодноразово приїжджав на місцеві свята і помітив, що з кожним роком на них збільшується кількість дітей і молоді. А це — свідчення того, що у Іванівки є перспектива.

Після офіційної частини розпочалось власне те, заради чого люди прийшли до будинку культури. Доки своє вміння співати, танцювати і жартувати демонстрували місцеві аматори сцени, кілька метких жіночок заходились блискавично накривати святковий стіл. Духовне гармонічно поєдналось із матеріальним — люди і концерт подивилися, і поласувати смачненьким змогли. А його, смачненького, було вдосталь. Відомий всій Іванівці кухар Анатолій Дяченко приготував шурпу. Цю страву він не довіряє нікому. Всі інші смаколики готувало жіноцтво — Любов Кочерга, Любов Сира, Валентина Гордійко, Тетяна Кулак, Катерина та Любов Прихідько, Олена Чабан, Наталія Яблуновська, Надія Товкес, Тетяна Чумак. А керувала всім цим Алла Могильова. Вона й підвела своєрідний підсумок свята: «Люди дякували й казали, що в Іванівці такого ще не було. Значить, наступного року зробимо ще краще».


Автор: Ігор ФІЛОНЕНКО, «ЕХО з регіону»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
23 серпня 2012, 13:45 | Кобеляки | Культура та освіта
1. мілаша / 24 серпня 2012, 21:53
Сільського голову звати Микола, а не Іван!!!!!!!!!!!!!!!!
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації