Вхід | Реєстрація

Юрій Чернявський — майстер серед майстрів

Юрій Чернявський — майстер серед майстрів

Кобелячанин вчергове довів, що навіть у сорок років можна досягати значних успіхів у спорті.

Із 6 по 11 серпня у Кривому Розі проводився світовий Чемпіонат серед пауерліфтерів по версії AWPC. У цьому виді спорту, як і в багатьох інших, крім вагових та вікових категорій, існує ще й розділення по так званих версіях. У Кривому Розі змагалися прихильники, можливо, «найчистішої» серед них. Адже ні для кого не є секретом, що у спорті давно й успішно застосовуються додаткові засоби, які дають змогу атлетам різко поліпшувати свої результати. І мова йде навіть не про банальний допінг — різні стероїди, гормони та іншу хімію. Навіть спеціальні шапочки, маєчки, брюки і трусики дають можливість швидше бігати і більше піднімати. Так, у пауерліфтингу атлети у спеціальному екіпіруванні жмуть штангу вагою 400 кілограмів. А позбавившись цієї хитромудрої амуніції, не піднімають більше 250-ти. У змаганнях по версії AWPC заборонені як допінг, так і спеціальне екіпірування. Тут змагаються не досягнення фармакології, а справжні сила, техніка і досвід. Тож приємно відзначати, що саме по версії AWPC одним із кращих пауерліфтерів світу є кобелячанин Юрій Чернявський. У Кривому Розі він вчергове став чемпіоном у ваговій категорії до 100 кілограмів. Юрій виборов перемогу, набравши у заліку 610 «золотих» кілограмів. А протистояли йому досвідчені атлети із Росії, США, Азербайджану, Молдови, Грузії та Камбоджі. У цьому році Чернявський перейшов у розряд майстрів, тобто спортсменів віком понад 40 років. І задав такого перцю, що суперникам залишалось лише аплодувати українцю.

Секрет успіху Юрія Чернявського — у регулярних тренуваннях. Тричі на тиждень від відвідує атлетичний зал. Перед змаганнями збільшує кількість тренувань вдвічі. Працює охоронцем. І має намір й надалі прославляти рідні Кобеляки спортивними досягненнями.


Автор: Артем ПИСЬМАК


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
24 серпня 2012, 16:57 | Кобеляки | Спорт і здоров'я
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації