Вхід | Реєстрація

У Нових Санжарах хабарник «наколядував» 3 тисячі гривень

У Нових Санжарах хабарник «наколядував» 3 тисячі гривень

Саме таку суму один із новосанжарських держслужбовців вимагав у фермерського господарства за допомогу в оформленні документів.

16-го серпня до Новосанжарського райвідділу міліції надійшло звернення від громадянина Н., працівника одного з фермерських господарств району. Він повідомив, що державний службовець, який працює в одному з управлінь, вимагав у нього 3 тисячі гривень за видачу довідки про перевірку документів фермерського господарства.

У міліції на звернення відреагували одразу. До Нових Санжар приїхала слідчо-оперативна група з Полтави, працівники ДСЗБЕЗ. У підготовці та проведенні операції з затримки хабарника взяли участь начальник райвідділу міліції Сергій Махно та головний прокурор району Віктор Каралаш.

Працівник фермерського господарства таки поніс службовцю обумовлену суму грошей. Щоправда, грошові купюри були помічені спеціальним розчином. Як тільки чиновник отримав хабар, його затримали «на гарячому». Мічені гроші вилучили і порушили кримінальну справу за частиною 3 статті 368 Кримінального кодексу України «Одержання хабара у особливо великому розмірі». Санкція цієї статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на термін від 8 до 12 років з позбавленням права займати різні посади на строк до 3 років та конфіскацією майна.


Автор: Володимир ПАРШЕВЛЮК, «ЕХО з регіону»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
25 серпня 2012, 09:37 | Нові Cанжари | Кримінал
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації