Вхід | Реєстрація

Новосанжарські дітлахи пішли до садочків

Новосанжарські дітлахи пішли до садочків

У Нових Санжарах 20-го серпня відкрилися дитячі навчальні заклади «Сонечко» та «Лелеченька». Щоб дізнатися, яким став перший навчальний день для новосанжарської малечі, ми вирішили відвідати кожен з них.

У садочок «Лелеченька» прийшло 70 дітей. За словами завідуючої Світлани Левицької, це лише першого дня так. Насправді ж у всіх 6 групах перевищена норма кількості на 7-10 дітей.

Завдяки коштам, які були виділені районною і селищною радами, у дитячому закладі вставили пластикові вікна, зробили капітальний ремонт у трьох групах та поточний ремонт харчоблоків і коридорів. На цей час незначні недоробки залишилися у картинній галереї, де планують розмістити картини, подаровані дитсадку новосанжарськими художниками; у кабінеті іноземної мови, де проводяться заняття з англійської мови; у студії «Дивосвіт», де діти вчаться малювати, роблять аплікації тощо; у логопедичному кабінеті та спортивно-ігровій залі.

— Нещодавно це був сірий, страшний шифер, якому вже ого-го скільки років, а те, що ви бачите зараз, зробили наші працівники своїми силами, за власні кошти, — Світлана Василівна вказує на паркан, яскраво розмальований зображеннями казкових героїв. На подвір’ї садочка розташовані фонтан, маленький казковий будиночок, два ігрові майданчики, один з них — не зовсім звичайний, має назву «Диво-сад». Тут стоїть іграшковий кінь, запряжений у майже справжній віз, ростуть цукеркове та музичне дерева.

У дитячий садок «Сонечко» в цей день прийшли 56 діток. Багато вихованців ще тільки проходять медичний огляд, адже навчально-виховний процес розпочнеться тільки з 1-го вересня. А зараз бажаючі приходять на оздоровлення, побільше гуляють на вулиці, дихають свіжим повітрям, спостерігають за природою. У садочку діє 8 груп, 2 з них — ясельні, по 2 — молодші, середні та старші.

У кімнаті молодшої групи № 1 стоїть акваріум з рибками і клітка, де мешкає папуга Кєша, який, за словами працівників, дуже полюбляє співати, тож щоразу, коли розпочинаються музичні заняття, його виносять до спальні, аби не відволікав дітей.

Завідуюча Ніна Романець говорить:

— У нас добре готують дітей до школи, вчителі задоволені. Діти вивчають англійську, починаючи з середньої групи.

За літо у трьох групах замінили старі вікна на пластикові, а в одній групі зробили капітальний ремонт. Крім цього, в усіх приміщеннях був проведений косметичний ремонт, пофарбований дитячий майданчик. Коштами забезпечувала селищна рада, трохи допомогли батьки.

Працівники дитсадка власноруч створили чудові клумби: окрім троянд, ще насадили петуній. І навіть перебуваючи у відпустці, приходили їх поливати. Ніна Василівна скаржиться, що мами часто приводять сюди гуляти своїх дітей, а ті іноді біжать до клумб.

— Дитина зірве квітку. А мама стоїть — посміхається. Я роблю зауваження, а вони все одно сюди йдуть. Кажуть, що у нас затишне подвір’я.


Автор: Оксана ЛЕВЧЕНКО


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
1. ясен / 26 серпня 2012, 06:05
дітки -це квіти. Колективи дитячих садків -молодці.
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації