Вхід | Реєстрація

Міліція повідомляє

На території Кобеляцького району в період з 15 по 23 серпня 2012 року проводилась спеціальна цільова оперативно-профілактична операція «Зброя та вибухівка» з метою вживання додаткових заходів щодо запобігання незаконного обігу вогнепальної зброї, боєприпасів та вибухівки, виявлення, перекриття каналів їх надходження до злочинного середовища та посилення контролю за використанням зареєстрованої в органах внутрішніх справ зброї, недопущення пов’язаних з нею надзвичайних подій, неконтрольованого розповсюдження зброї, спецзасобів, боєприпасів до неї та вибухівки для переконання громадян щодо добровільної здачі вогнепальної зброї, боєприпасів та вибухівки, а також розкриття злочинів вчинених з їх використанням.

Працівниками Кобеляцького райвідділу буде здійснено перевірку умов зберігання всієї нарізної вогнепальної зброї, що перебуває у власності громадян.

Як свідчить аналіз оперативної обстановки, на території області останнім часом почастішали випадки використання громадянами мисливської вогнепальної зброї та спеціальних засобів не за призначенням, втрат та крадіжок зброї.

У разі виявлення порушень, винних у всіх випадках буде притягнуто до відповідальності згідно чинного законодавства.

До адміністративної відповідальності:

Стаття 190. Порушення громадянами порядку придбання, зберігання, передачі іншим особам або продажу вогнепальної, холодної чи пневматичної зброї, тягнуть за собою накладення штрафу від трьох до семи неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з конфіскацією зброї або без такої.

Стаття 191. Порушення громадянами правил зберігання, носіння або перевезення вогнепальної, холодної чи пневматичної зброї і бойових припасів, тягне за собою накладення штрафу від трьох до семи неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з оплатним вилученням зброї і бойових припасів або без такого.

Стаття 192. Порушення громадянами строків реєстрації (перереєстрації) вогнепальної, холодної чи пневматичної зброї і правил взяття її на облік, тягне за собою попередження або накладення штрафу від одного до трьох неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або до кримінальної відповідальності за ст. 263 КК України: «Незаконне поводження зі зброєю, боєприпасами або вибуховими речовинами. Караються позбавленням волі на строк від двох до п’яти років або штраф до п’ятдесяти неоподаткованих мінімумів доходів громадян чи обмеженням волі від двох до п’яти років».
Кожен громадянин, який здав і хоче зареєструвати незареєстровану зброю на себе, зможе це зробити в установленому порядку.

Нагадуємо, що у разі добровільної здачі громадянами вогнепальної зброї, боєприпасів та вибухівки, вони звільняються від відповідальності, передбаченої чинним законодавством.

 

Відкриття сезону полювання 2012

З метою здійснення належного контролю за безпечним використанням мисливської зброї на полюванні, недопущення надзвичайних подій із її використанням та надання допомоги природоохоронним органам у боротьбі з порушеннями правил полювання, боротьбі з браконьєрством, необхідно на території району провести заходи щодо організації контролю за безпечним використанням вогнепальної зброї на полюванні у період мисливського сезону 2012 року.

До проведення заходів з відкриття сезону полювання залучити представників зацікавлених служб, Полтавського обласного управління лісового та мисливського господарства, інших міністерств та відомств, громадськості, створити робочі рейдові групи з перевірки дотримання мисливцями правил полювання, обігу мисливської зброї, безпеки при поводженні з нею в мисливських угіддях. Забезпечити їх діяльність упродовж усього мисливського сезону 2012 року.

Під час рейдів будуть здійснюватися перевірки правил полювання, наявності всіх відповідних документів, які дають право на полювання, а у разі виявлення порушень незареєстровану зброю та зброю в мисливців, які перебувають у нетверезому стані, буде вилучено.


Автор: Віра ГОМОНЮК, інспектор по роботі з населенням


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
26 серпня 2012, 11:51 | Кобеляки | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації