Вхід | Реєстрація

«А лікар — як психолог: поговориш з ним — і нічого не болить!»

«А лікар — як психолог: поговориш з ним — і нічого не болить!»

У Новосанжарському територіальному центрі вміють вітати іменинників та працювати з відвідувачами.
17-го серпня працівники Новосанжарського районного територіального центру соціального обслуговування вітали Сергія Володіна, завідувача відділенням соціально-медичних послуг, з 60-річчям. Після теплих слів подяки і привітань колезі дарували квіти, а на завершення показали невеличкий фільм-презентацію про ювіляра, створений власноруч працівниками терцентру. Після цього всі з гарним настроєм розпочали робочий день.

О пів на восьму до відділення сходяться відвідувачі. Спочатку їм обов’язково міряють тиск, адже по отриманих показниках визначають, допускати до процедур чи ні. Потім у залі ЛФК роблять масаж, легкі гімнастичні вправи. Після них приступають до занять на тренажерах, яких у залі чотири: бігова доріжка, велотренажер, вібромасажер, настінний тренажер-стінка атлетична та один універсальний спортивно-тренажерний комплекс. Після цього у фізіотерапевтичному кабінеті можна пройти ампліпульстерапію, УВЧ-терапію, дарсонвалізацію, магнітотерапію, електрофорез лікарських препаратів, КУФ-терапію, магніто-лазеро-терапію, інгаляції. Тривалість курсу оздоровлення призначається кожному індивідуально, в залежності від діагнозу. У середньому це 10-20 заходів, після чого обслуговувані переходять у групу здоров’я і займаються по бажанню.

Одна з відвідувачок говорить, що дуже задоволена не лише процедурами, а й тим, як до неї ставиться медперсонал:

— Тут працюють дуже приємні люди, а лікар взагалі як психолог: поговориш з ним — і нічого не болить.
Інша жінка розповідає, що мала проблеми з ногою. Після проходження процедур ампліпульсу вони припинились.

— Уже після другої процедури відчула полегшення, а як почала займатися на тренажерах, то неначе помолоділа, — каже вона.

Обслуговуваний контингент складають пенсіонери, ветерани праці, діти війни, потерпілі внаслідок аварії на ЧАЕС та інваліди різних категорій. За словами працівників, їх послугами користуються здебільшого жінки пенсійного віку, дуже рідко — молодь.

Для того, щоб оформитись на обслуговування у відділення соціально-медичних послуг, потрібно надати туди наступні документи:

— письмову заяву громадянина;

— медичний висновок з центральної районної лікарні;

— карту індивідуальних потреб у соціальних послугах;

— довідку про склад сім’ї (форма № 3).

Організація безкоштовно обслуговує громадян незалежно від їх сімейного стану, які не мають медичних протипоказань для перебування в колективі та потребують оздоровлення. Також у відділенні можна отримати рекомендації з подальшого медико-соціального обслуговування.


Автор: Оксана ЛЕВЧЕНКО


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
26 серпня 2012, 14:19 | Нові Cанжари | Спорт і здоров'я
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації