Вхід | Реєстрація

У районі працюють приватні газові служби

До редакції надійшов лист від жителів села Чорбівка, в якому вони скаржаться на незаконне стягнення з них плати за перевірку газових і вентиляційних каналів.

До свого листа селяни додали вирізку із засобів масової інформації з юридичним коментарем даного питання.

Цитуємо:

«Ми, жителі села Чорбівка, хочемо знати, чому у нас порушується постанова Кабміну № 2246 від 9 грудня 1999 року. Просимо роз’яснити, з чим пов’язане те, що кожного року на п’ять гривень збільшується плата за перевірку газових та вентиляційних каналів. Хоча насправді, вимоги про оплату, взагалі, незаконні».

Коментар юриста: «Газопостачальні підприємства мають керуватися Правилами надання послуг з газопостачання, затвердженими постановою Кабміну № 2246 від 9 грудня 1999 року. Послуги з періодичного техобслуговування надаються за рахунок витрат самого газопостачального підприємства. Про це йдеться у пункті 16 Правил. До таких послуг належить і перевірка димових і вентиляційних каналів; розбирання, очищення, змащування запірних пристроїв на газопроводах та газових приладах; дрібний ремонт із заміною деталей. Вимоги про додаткову оплату незаконні».

За коментарем ми звернулися до керівника районного газового господарства Петра Маника. Він повідомив, що на території нашого району діють приватні газові служби. Кобеляцьке газове господарство та «Полтавагаз» вцілому не складають акти-обстеження димових та вентиляційних каналів.

— Кобеляцьке газове господарство вимагає, аби в абонентів були складені ці акти. Адже ми ведемо контроль кожного абонента у районі, — каже Петро Васильович. — Для населення акти повинні складатись один раз на рік перед початком опалювального сезону. Для підприємств — двічі на рік. На території Кобеляцького району працюють близько шести приватних фірм, які надають такі послуги. І ці люди не знаходяться у нашому підпорядкуванні. А от в Дніпропетровській області, для прикладу, працівники «Дніпропетровськгазу» протягом останніх двох років почали проводити перевірки та складати акти-обстеження димових і вентиляційних каналів. Звісно ж, державні газові господарства це повинні робити безкоштовно. Не було б ніякої складності і «Полтавгазу» взяти відповідні дозволи і мати в своїй структурі компетентних працівників, які б виконувати цю роботу. Та дев’яносто відсотків усіх нещасних випадків, які трапляються через використання газу в побуті та на виробництві — це неправильна експлуатація вентиляційних димових каналів. І чесно кажучи, ми не хочемо брати на себе таку велику відповідальність.


Автор: Дарія СТАРОСТІНА, «ЕХО з регіону»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
27 серпня 2012, 10:08 | Кобеляки | Суспільство
1. эх хо / 28 серпня 2012, 16:54
проблема,на мой взгляд,не только в немного завышенной оплате данной "услуги",но и в том что "проверка" дымохода проходит примерно так:"У вас всэ в порядку?""Ага ,мабуть в порядку".Заплатил -получил акт.А что там с твоим дымоходом никого не интересует-он же твой!Лучше бы проверку проводили газовики(все равно каждый месяц в гости к счетчику прибегают)они то хоть немного заинтересованы .
2. водій / 29 серпня 2012, 23:21
ля ля ля.... чому усі мовчать що газ до безобразія розведений азотом? Невже нікого не доконує що раніше та сама кількість води, закіпала в рази скорше а ніж зараз...


Ціна ціною, але де повноцінний газ?
3. водій / 29 серпня 2012, 23:23
мало того що за дірьмо платимо, так ще і лічильники крутити треба більше щоб нагріти воду, чи зимою самому нагрітися
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації