Вхід | Реєстрація

Найстаріша школа Полтави відзначає ювілей

Полтавська загальноосвітня школа I-III ступенів №12 цьогоріч відзначає ювілей. За 125 років роботи вона має не тільки славні традиції, а ще й таке незбагненне явище, як аура…
Уперше про цей навчальний заклад згадується 15 листопада 1894 року в «Полтавських єпархіальних відомостях», де зазначено, що при Хресто-Воздвиженському монастирі відкрита церковноприходська школа на честь одруження майбутнього царя Миколи Олександровича з принцесою Алісою Гессенською. До 1917 року вона була під патронатом самого імператора Миколи II. Частина старого приміщення збереглася й до нашого часу.
Найстаріша школа міста вступила в період зрілості, в період активної творчості. Сьогодні Полтавська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів №12 — школа індивідуальної педагогічної підтримки. Основна форма роботи навчального закладу – родинне виховання. Тут не залишають без уваги жодного учня, ставлять за мету максимально полегшити навчальний процес, розвивати творчі здібності дитини, виховувати інтелектуально багате покоління, здатне взяти на себе відповідальність за розвиток і процвітання України. Свідченням цього є той факт, що учні впевнено посідають призові місця на міських творчих конкурсах, предметних олімпіадах, у спортивних змаганнях.
За останні роки досягнуто помітних зрушень у зміцненні матеріальної бази школи. Зроблено капітальний ремонт їдальні, туалетів, придбано нові меблі, сучасну музичну апаратуру для проведення уроків та позакласних заходів.
У навчальному закладі працює чимало талановитих педагогів, чиї вихованці, виявивши високий рівень знань та умінь, примножують славу рідної школи. В обласному конкурсі «Учитель року—2008» у номінації «Фізична культура» здобув перемогу Віктор Шульга — педагог за покликанням, майстер своєї справи, наставник для багатьох поколінь учнів та студентів.
Колектив ПЗОШ №12 пишається ще однією визначною подією. Директор школи Володимир Прокоф’єв став лауреатом Всеукраїнського конкурсу «Сто кращих керівників шкіл України» в номінації «Управління персоналом». Цікаво, що досвід роботи на керівних посадах переважної більшості учасників цього конкурсу вимірюється десятками років і майже всі вони мають високі державні відзнаки та нагороди, а Володимир Олексійович переміг, пропрацювавши директором школи тільки 3 роки. Формула його успіху — це висока професійна майстерність, помножена на щиру повагу до колег та любов до рідної школи. У колективі панує рідкісна атмосфера натхнення, взаємопідтримки, організованості, відданості своїй справі. Директор школи користується великою повагою та авторитетом серед мешканців району. Його обрано депутатом Ленінської районної в місті Полтаві ради, він є головою постійної депутатської комісії з питань соціально-культурного розвитку, освіти, медицини, молоді та спорту.
Отже, не дивно, що в школі, яку очолює такий талановитий директор, є свої напрацювання й перемоги. А попереду ще цікавіша й напруженіша робота щодо виховання справжніх громадян України. Адже це і є головною метою педагогічного колективу.

Автор: Людмила ЕМБІРКО, www.vechirka.pl.ua


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
23 грудня 2009, 14:53 | Полтава | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації