Вхід | Реєстрація

Звалище зроблять у Кобеляках на вулиці Червоноармійській?

Рубрика «Ходять чутки, що...»

Ходять чутки що через відсутність території під звалище поза межами міста, воно буде у Кобеляках, на вулиці Червоноармійській. А поряд із Ганжівкою збудують сортувальну станцію.

За коментарем ми вирішили звернутись до голови Кобеляцької райдержадміністрації Анатолія Таранушича та міського голови Олександра Ісипа.

Анатолій Таранушич підтвердив цю інформацію та запевнив, що у Куст-Кущах звалища не буде остаточно.

— Територію, яку ми хотіли освоїти під сміттєзвалище на землі Червоноквітівської сільської ради раніше вже використовували. Сьогодні вона заросла карантинними бур’янами. Ми збирались користуватись нею лише один рік і, безумовно, навели б там порядок. Та громада нам відмовила. Сортувальну станцію плануємо побудувати після нового року, ближче до весни. Сміття там не складуватиметься та не зберігатиметься. Побутові відходи з міста та району збиратимуть, сортуватимуть (окремо скло, поліетилен та інші побутові відходи) та вивозитимуть до Комсомольська на сміттєпереробний завод, який ще не збудували.

Олександр Ісип нам повідомив, що рішення під тимчасове розміщення побутових відходів по вулиці Червоноармійській, а саме на території колишнього глиняного кар’єру, було прийняте на останній сесії міської ради. Тимчасово, зі слів міського голови, це рік-два, поки не вирішиться питання відправки сміття на переробний завод або не знайдеться нова територія під звалище.

Щодо сміттєпереробного заводу, то міський очільник нам розповів, що він буде збудований у Комсомольську. Туди вивозитиметься сміття з п’яти районів: Семенівського, Глобинського, Кобеляцького, Козельщинського та Кременчуцького і міста Комсомольськ. У кожному з них будуть збудовані сортувальні станції. На заводі перероблятимуть органіку, скло, пластик, метал, тканини та папір. На виході отримуватимуть дизпаливо, будматеріали, деревину та вуглекислий газ для потреб хімічної промисловості.


Автор: Дарія СТАРОСТІНА, «ЕХО з регіону»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
3 вересня 2012, 13:31 | Кобеляки | Суспільство


1. Гість / 3 вересня 2012, 21:35
Як будуть сортувати сміття?? Може сварто експерементально поставити кілька контейнерів для роздільного збору? Тільки вивозити їх прийдеться щодня.
2. Maximus / 4 вересня 2012, 08:18
Ага, тимчасово :D
Як розпочнуть туди (на Червоноармійську) вивозити сміття, так і буде воно там довічно лежати, і ніяких сортувальних станцій ніхто з нас не побаче. У нас ямки на дорогах та водомережу не має коштів відремонтувати, а то сортувальна станція. Сміх та й годі. Передвиборчі обіцянки, не більше того! ИМХО, йоу!!! ))))
3. Бувалий / 4 вересня 2012, 10:37
Щось Таранушич з Ісипом швидко здалися. Крім Ганжівки і Куст-Кущів у районі ще були села, куди можна б було трохи повозити. Може не скрізь громада і відреагувала б так швидко. А приклад Куст-Кущів показав, що за незаконне масове вивезення сміття у нас в районі посадовців не карають. А там дивись, може б і протягнули до зими, коли воно на Червоноармійській не так би воняло...
4. New York / 5 вересня 2012, 06:28
2. Maximus пише:
«Як розпочнуть туди (на Червоноармійську) вивозити сміття, так і буде воно там довічно лежати, і ніяких сортувальних станцій ніхто з нас не побаче.»

Maximus, ти пророк. Саме так і буде.

Дарія, "ходять чутки, що..." у бюджетах немає бабла на такі раскошества. Запитай у дійових осіб про те, де вони його збираються брати. А ще кажуть, що обоє входять в одну сумнозвісну партію, і скоро вибори.
5. 7777 / 5 вересня 2012, 21:33
а що- якби виборів не було-- то і сміття . . не БУЛОБ. Ну при чім тут ПАРТІЇ-- СРАТИ ХОТЯТ І ЖОВТІ І СИНІ-- І ГАМНО ЇХНЄ воняє одинаково-- такщо думати потрібно всій громаді- куди дівати сміття( сміття єсть в всіх ЧЛЕНІВ громади)
6. светка / 6 вересня 2012, 21:00
7777 ти попав в ціль своїм коментом, до чого тут партії гадять всі!!!
7. 7777 / 6 вересня 2012, 21:04

6. светка пише:
«6. светка / сьогодні, 21:00 Вставити цитату
7777 ти попав в ціль своїм коментом, до чого тут партії гадять всі!!!»


дякую за понімання
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації