Вхід | Реєстрація

Горобці привітали з Америки

Горобці привітали з Америки

19-го серпня невелике новосанжарське село вперше відсвяткувало свій День народження.

Хоча у самих Горобцях зараз ледь нараховується сотня жителів, на свято з’їхались численні вихідці із цього новосанжарського села, яких доля розкидала по району, області та Україні. Деяких занесла і за кордон. Тих, хто зібрався на свято у центрі села 19-го серпня, привітали ведучі — учитель Малокобелячківської школи Ольга Скубій та малокобелячківський сільський голова Геннадій Скубій. Після вітальних слів гостям запропонували послухати пісню «Мої Горобці» на слова поетеси Катерини Коровайної та музику самодіяльного композитора Петра Скубія. Після останніх акордів дівчата в українських костюмах роздали усім гостям свята запашний коровай — символ поваги та вдячності за працю.

Потім ведучі запропонували усім зробити невеликий екскурс в історію села. За достовірними даними, воно було засноване у 1859-му році. Тобто, цього року Горобці святкували 153-ій рік народження. За цей час воно пережило колективізацію, війну, відбудову. Ведучі свята поіменно згадали усіх, хто у різний час очолював сільську раду, був головою колгоспу, завідував тракторною бригадою. Не забули і рядових працівників — доярок та механізаторів, які усе життя віддали праці у місцевому колгоспі.

Після цього своїми спогадами поділилася колишня жителька села Зінаїда Крига-Дігтяр. У кінці свого виступу вона подарувала їм свою пісню «Козацьке село». Привітав своїх земляків і колишній завідуючий відділом культури Петро Дашівський. Він поділився власними спогадами і зачитав привітальний лист до селян своєї доньки, яка нині проживає у далекій Америці.

Далі ведучі запропонували вшанувати хвилиною мовчання тих земляків, які не повернулися з фронтів другої світової, низько вклонилися тим ветеранам, які дожили до цьогорічного свята — Івану Феодосійовичу Кобилку та Тетяні Григорівні Муращенко.

На святі не лише згадували минуле, але й дивилися у майбутнє села. Зокрема, згадали, що у цьому році у Горобцях народилися два маленьких мешканці — Владик Коба та Маша Скиба.

Екскурси в історію та вітальні виступи чергувались із номерами концертної програми. Пісні виконували Петро Скубій, Ольга Скубій, Юлія Немирич, Юлія Ганжа, Тетяна Перерва, Віталій Підопригора, Дарина Пучка та Дарія Суткова. Танцювальну частину концерту, яка складалася із кільканадцяти номерів, представили вихованки Євгенії Науменко із малокобелячкіського ансамблю «У ритмі танцю».

Після завершення урочистої частини свято продовжилось вже у неофіційній обстановці. Мешканці Горобців — нинішні та колишні — змогли відпочити на свіжому повітрі та поспілкуватись одне з одним. Аби свято вдалося на славу, допомогу в його організації та проведенні надали спонсори: Віталій Степаненко, Євген Гудим, Олександр Піддубний, Валентина Піддубна, Григорій Півторипавло, Микола Воронько, Михайло Васюта, Віктор Таран та Леонід Демченко.


Автор: «ЕХО з регіону»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації