Вхід | Реєстрація

Чи можна голосувати в аварійній будівлі?

Читаю газету «ЕХО» із самого початку її існування. Далеко не завжди погоджуюся із точкою зору авторів деяких публікацій. Інколи навіть заочно лаюся з ними. Але частенько й підтримую.

Та зараз мова не про редакційну політику та суб’єктивізм деяких авторів. На даний момент мене найбільше турбує доля вже знаменитого кишеньківського клубу. Адже я сама проживаю у цій місцевості і мені не байдуже, що станеться із закладом культури.

Так, ніхто не сперечається — клуб є власністю громади і повинен працювати для її блага. Але чи в змозі громада утримувати і обслуговувати будівлю? Оце питання із питань. Раніше подібні заклади утримувала держава. Але ж ми всі знаємо, що її, держави, як такої, років десять вже не існує. А головним лозунгом у сучасній Україні є: «Виживай, хто як може».

І от постає логічне запитання: «Хто зможе відремонтувати і належним чином утримувати клуб у Кишеньках?»

Сільська громада коштом бюджету? Дуже сумніваюся. У нас є приклад Будинку культури у Світлогірському. Точніше не самого закладу, а того, що від нього залишилось. Центр великого села, поряд будівля сільради, опорний пункт міліції. А замість будинку культури — руїна, ніби там військові дії проходили. Із клубу витягли все — столи, стільці, батареї опалення, труби. І зробили це не діти, а дорослі дядьки, котрі вивезли майно на своїх машинах.

Та повернемось до кишеньківського клубу. Нині говорять, що там проходитимуть вибори. І більше у селі ніде голосувати. А що, можна проводити такий важливий захід, як вибори, у аварійній будівлі? А уявіть, як під час самого голосування дах впаде, чи стіни. Ото вже Кишеньки прославляться на всю Україну. Буде там і телебачення, і кореспонденти. І будуть величезні неприємності у сільської та районної влади. Та про це сьогодні чомусь мовчать. А ось паркан, який поставив підприємець, багатьом очі муляє.
Давайте не будемо просто кричати, а краще подумаємо й порахуємо. Сільська рада клуб не відремонтує. Грошей на його утримання і охорону в неї теж немає. Прокуратура заявляє, що договір оренди клубу сумнівний і його потрібно розірвати після рішення суду. Ну, розірвуть, і що далі? Гроші на ремонт після цього з’являться? То чи не краще було б переробити, допрацювати цей договір, щоб він був правильний і законний. І нехай підприємець ремонтує, створює собі базу відпочинку. Залишивши при цьому місце для клубу і голосування. У результаті і заклад збережеться, і якісь робочі місця у Кишеньках з’являться. Працювати ж на базі будуть місцеві люди.

А без всього цього, на мою думку, від клубу залишиться лише купа глини (бо цеглу розтягнуть). А потім там хтось збудує приватну віллу. Їх, цих маєтків, на березі Дніпра вже більше, ніж достатньо.


Автор: Тамара РУДЕНКО


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
5 вересня 2012, 08:51 | Кобеляки | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації