Вхід | Реєстрація

Німецькі індики в Сухій Маячці

Німецькі індики в Сухій Маячці

У Сухій Маячці з’явилось підприємство, яке спеціалізується на вирощенні породистих індиків. Уже цієї осені мешканці району зможуть придбати там птицю для своїх господарств.

Птахівництво є однією з найважливіших галузей агропромислового комплексу України і світу, оскільки дає можливість отримувати високоякісні та доступні за ціною широким верствам населення білкові продукти харчування. Сьогодні ми познайомимося із приватним підприємством, яке займається одним із напрямків птахівництва — розведенням індиків. Ми розмовляємо з одним із його керівників — Аліною  Курочкою.

— Де і коли було створене Ваше господарство?

— Наше господарство створене в 2012 році і знаходиться с селі Суха Маячка Новосанжарського району. Для нас дуже важливим є те, що тут існує підтримка керівництва господарюючого підприємства, а саме — Миколи Марченка та Анатолія Віденка. Вони жодного разу не відмовили нам у будь-якій допомозі.

— А чому Ви зупинили вибір саме на індиках?

— Індики — найбільш крупна птиця традиційного розведення. Вага дорослих самців сягає 35 кг, самок — 15 кг. Індики характеризуються високими м’ясними якостями. Вихід їстівних частин живої маси досягає 70 %, найбільший вихід так званого «білого» м’яса. Дуже важливою ознакою є те, що м’ясо індиків вирізняється високими смаковими і дієтичними якостями. Має високий вміст білка і велику кількість легкозасвоюваних елементів. Якщо говорити відверто, то можна зазначити, що цим напрямком птахівництва мало хто займається. Тому і вирішили закрити цю нішу. Це рішення прийняли не одразу, йому передували довготривалі бізнес планування, вивчення незнайомої до цього часу літератури.

— А звідки ви завезли птицю?

— Птицю завозили з Німеччини в добовому віці з відомої в усьому світі фірми, яка займається розведенням індиків тільки однієї породи, а саме Біг-6. Ця фірма-імпортер більше 60 років є гарантом найвищої якості, інновації та відмінного сервісу в галузі утримання і розведення індиків.

— Звідки можливість співпрацювати із закордонними партнерами?

— Закордонна співпраця нам відома давно, бо наші батьки займаються птахівництвом понад 7 років. Їхні птахівничі комплекси знаходяться на Малому Кобелячку і вони вирощують там понад 5 порід курей. Із першого року власної справи вони укладали угоди щодо співпраці з закордонними партнерами, і вже перевірено, що на них можна покластися. І нам, коли ми розпочинали розвиток свого бізнесового проекту, порекомендували закордонне партнерство.

— Що потрібно, щоб завезти птицю з-за кордону? Адже це досить клопітка справа?

— У першу чергу потрібно укласти договір з фірмою, з якою співпрацюєш. Потрібно отримати дозвіл на ввезення птиці. А основною, мабуть, умовою є велике бажання цим займатися.

— Які плани щодо розвитку підприємства?

— Основним завданням, поставленим перед нами, є відпрацювання технологічного процесу вирощування кросу Біг-6 на практиці. Також не менш важливим є напрацювання партнерських зв’язків.

— Ви декілька разів згадували породу Біг-6. Можна розповісти детальніше, що це за порода і що від неї чекати?

— Біг-6 — так звані «бройлерні індики». Вони мають найвищі вагові показники серед індиків у світі. А якщо зважати на те, що наш молодняк завезений з Німеччини, де знаходиться генетична батьківщина даного кросу, ми плануємо отримати досить високі результати. Також Біг-6 характеризується інтенсивним набором ваги. Наприклад, у 1-місячному віці самці важать 1700 г, а у 2-місячному вага вже коливається в межах 6-7 кг.

— Коли плануєте реалізацію цієї породи індиків для населення?

— За нашими планами, деякий відсоток птиці хочемо реалізувати вже під осінь.

— Вашими клієнтами можуть стати виключно оптові покупці, чи можна і простим споживачам звертатися з питань купівлі індиків?

— Так, звичайно, можна звертатися населенню. Хто ще не запасся м’ясом на зиму, будемо раді допомогти. Ми попередньо проінформуємо населення про початок продажу.


Автор: Влад ІМІРОВ


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
5 вересня 2012, 09:46 | Нові Cанжари | Суспільство


1. андрій / 13 лютого 2013, 17:45
скільки коштуватиме молодняк індика Біг-6 і чим годувати ?
2. наталія / 6 березня 2013, 19:29
де можна купити малих індичат
3. татьяна д / 20 січня 2014, 08:49
де можна купити кури породи павловські
4. Ігор / 8 лютого 2016, 19:06
Де можна купити індиків або індичат біг-6?
5. Василь 19 02 2016 / 19 лютого 2016, 13:09
дДе можна купити біг 6 Вінницка обл
6. Олена / 20 лютого 2016, 18:11
де можна купити біг 6 Вінницька область
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації